Psihologie si psihopatologie canina

Psihologie si psihopatologie canina
-15%
Anul publicării: 2011
Categoria: Despre animale
Preț: 20,48 lei
24,09 lei (-14,99%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Lucrarea de fata ofera un cadru de referinta practicianului veterinar si dresorului de caini.
Spre o mai coerenta prezentare, continutul lucrarii a fost structurat in trei parti: una de psihologie a speciei canine, una de psihopatologie si una de tratament al tulburarilor comportamentale.
In partea de psihologie au fost identificate si analizate principalele aspecte ale psihologiei si fiziologiei activitatii nervoase superioare, abordand conceptele de dezvoltare si normalitate psihica a vietii cainilor, prezentand succesiv procesele biologice ale perceptiei (senzatii, reprezentari, memorie si gandire, capacitate de imaginatie etc.), continuand cu procesele ce duc la exprimarea afectivitatii, ale personalitatii canine si ale temperamentului cu insistente asupra psihologiei cainelui„adolescent”, perioada cu cea mai mare influenta asupra psihicului viitorului adult.
In partea de psihopatologie au fost identificate si sistematizate cele mai importante manifestari socio-psihopatologice la caini, incercand alaturarea lor de unele aspecte psihopatologice considerate ca avand etiopatogeneza comuna cu cele similare la om. Tulburarile comportamentale prezentate au fost incadrate in categoria tulburarilor de personalitate (unele tipuri de agresivitate), a psihonevrozelor (fobia, anxietatea), a tulburarilor induse de varsta inaintata, a tulburarilor de emotivitate si a instinctelor.
In cea de-a treia parte sunt prezentate cele mai importante modalitati de profilaxie specifica si nespecifica, precum si modalitatea de tratament alopat al afectiunilor comportamentale la caine.


Numar pagini;208
Anul aparitiei: 2011

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Despre animale - Cele mai vândute cărți

Created in 0.1082 sec