Psihopolitica. Tratat de psihoterapie sociala

Psihopolitica. Tratat de psihoterapie sociala
-25%
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Tratat
Preț: 37,43 lei
49,90 lei (-24,99%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Psihopolitica, intr-o editie revizuita si adusa la zi, contine fisele tuturor personalitatilor politice importante din Romania ultimelor cinci decenii. Medicul psihiatru Florin Tudose scrie cu patos si umor, fara a-si pierde insa niciun moment uzul ratiunii si respectul pentru propria meserie. El ne arata liderii Romaniei comuniste si postdecembriste in toata goliciunea suferintelor psihice si morale care i-au afectat sau ii afecteaza. Si care ne-au schimbat viata tuturor si ne-o vor mai afecta multa vreme de aici inainte.

Megalomani, snobi, timizi, narcisisti, paranoici, complexati, mitomani, histrioni: toate personalitatile sinistre care s-au revarsat pe esichierul nostru politic se regasesc printre modelele conturate de autor. Totusi, nicaieri nu se pun diagnostice. Pentru ca Florin Tudose nu a scris un tratat de psihiatrie, ci doar o serie de eseuri spectaculoase, menite sa-i ofere oricarui cititor curios toate instrumentele de care are nevoie pentru a decide singur cate parale fac indivizii care se perinda la varful institutiilor statului si pe ecranele televizoarelor.

Subiectul cartii nu este medicina, si cu atat mai putin psihiatria, ci doar dezechilibrele sufletului omenesc, ruperile armoniei si exagerarea afectelor. Toate acestea fac mult mai rau celorlalti decat bolile cuprinse in Tratate si ingrijite in sanatorii si in spitale. Florin TudoseFormat carte: 165x235
Anul aparitiei: 2014
Numar pagini: 280

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1304 sec