Publicitate imobiliara. Cartile funciare (2).Practica judiciara

Publicitate imobiliara. Cartile funciare (2).Practica judiciara
-20%
Editura:
Anul publicării: 2009
Preț: 47,20 lei
59,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Publicitate imobiliara. Cartile funciare (2).Practica judiciara. In ultimii ani, instantele judecatoresti din zonele in care noile carti funciare au fost introduse prin Legea nr. 7/1996 au avut de solutionat probleme tot mai diverse, pe masura ce numarul imobilelor care se inmatriculeaza in cartea funciara a crescut. In acelasi timp, instantele din zona de incidenta a Decretului-lege nr. 115/1938 s-au confruntat cu probleme decurgand din paralelismul celor doua sisteme si din necesitatea trecerii treptate la noul sistem de publicitate imobiliara.
  Varietatea si incidenta sporita a situatiilor ivite in practica in materia cartilor funciare au determinat aparitia acestei a doua culegeri de jurisprudenta, care reuneste solutii recente ale instantelor judecatoresti, redate in forma integrala, uneori insotite de comentarii critice sau aprobative, cu trimiteri la opiniile din doctrina si note privind modificarile legislative.
   In lucrare se regasesc deciziile Inaltei Curti de Casatie si Justitie date in cadrul recursului in interesul legii, decizii recente ale Curtii Constitutionale privind controlul de constitutionalitate al unor prevederi legale din acest domeniu, precum si solutii ale Curtii Europene a Drepturilor Omului in legatura cu materia publicitatii imobiliare. De asemenea, sunt abordate principiile cartilor funciare, inscrierile in cartea funciara (intabularea, inscrierea provizorie si notarea), rectificarea, procedura de inscriere, uzucapiunea si executarea silita. Intr-un capitol distinct al lucrarii au fost selectate spete care ofera solutii unor probleme de drept actuale in materia imobilelor preluate de stat in mod abuziv.
   Culegerea ofera cititorilor o perspectiva asupra orientarii actuale a practicii judiciare in acest domeniu, venind in sprijinul tuturor celor interesati, dar mai ales al judecatorilor, avocatilor si registratorilor de carte funciara.


Data aparitiei: 29.06.2009
688 pagini

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1243 sec