Publicitate şi psihanaliză
14,33 lei
19,90 lei (-27,99%)

Publicitate şi psihanaliză

Publicitate şi psihanaliză
-28%
ISBN: 973-8291-31-3
Editura:
Anul publicării: 2003
Pagini: 264
Categoria: Carti diverse
Preț: 14,33 lei
19,90 lei (-27,99%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Îndemânarea publicitarilor, la fel ca arta ideologilor, constă deci, în esenţă, în a ne face să ne uităm poziţia de subiect, pentru a ne ralia la trăsăturile comune ale unei apartenenţe definite. Magia publicitarilor constă în a-l face pe fiecare, din unic cum este, să devină pentru câteva secunde fiinţă publică. Într-o astfel de poziţie, este evident că unele dintre banalităţile noastre trebuie tăgăduite, la fel cum se şterg micimea sau fragilitatea. Timp de treizeci sau şaizeci de secunde, iată-ne eroi, celebri sau celebraţi, capabili să rezolvăm în chip magic conflicte care ne chinuiau un moment mai devreme.
[...]
Este fascinant; în schimb, suntem repede atraşi de scurtele momente de publicitate care ne sunt acordate. Le iubim pentru că transformă cotidianul în isprăvi maiestuoase. Le adulăm pentru că, prin intermediul lor, copilul-magician triumfă asupra imposibilului.
Experienţa psihanalitică este, într-adevăr, un loc al intimităţii, o vorbire care se urzeşte şi se ţese la antipozii publicităţii. Desigur, copilul magic conduce această vorbire, dar el trebuie, de asemenea, să-i cuprindă adevărata măsură. În publicitate, dimpotrivă, triumfă în secret: refugiindu-se sub haosul verbului; departe de a se denunţa, consumând cu veselie. De la divan la ecran, divergenţa părea uneori de nerezolvat. Totuşi, o ştie fiecare, copilul cuminte şi conştient de banalitatea lui coexistă în cotidian cu copilul magic şi triumfător. Cei doi îşi dispută prim planul reprezentării umane. Şi unul, şi celălalt aspiră, pe rând, la adevăr.

Titlul original: L inconscient qu on affiche
Publicată de: Editions Aubier Montaigne, Paris, 1984
Limba originală: franceză
Traducere: Irina şi Costin Popescu

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Carti diverse

Created in 0.1317 sec