Puterea educatiei financiare

PRP: 39,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 35,10 lei
Diferență: 3,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Despre autor. Pe Alexandru Dinu, autorul cartii „Puterea educatiei financiare”, il cunosc de peste 25 de ani. Este licentiat in Management si master in Managementul Serviciilor de Sanatate (Academia de Studii Economice din Bucuresti), consultant financiar, acreditat de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (A.S.F.), si antreprenor/intraprenor.   

 

Despre lucrare. Din perspectiva celui calificat in psihologie, apreciez, totodata, ca prezenta lucrare transmite justa constatare, de iz de asemenea psihologic, ca obiceiurile financiare, ca orice obiceiuri comportamentale, constituie apanajul unor modele de formare a personalitatii in perioada copilariei si a adolescentei, care include si latura caracterului, unul dintre factorii determinanti ai comportamentului financiar, acestea impregnandu-se in subconstientul copilului, ca, mai tarziu, respectivul, aflandu-se in postura decidentului financiar, sa le aplice similar celor invatate, traite si conturate. De aceea, prin prezenta carte, nu se subliniaza doar constatarea cu pricina, ci se si indeamna la constientizare, la actiune si la imbunatatirea obiceiurilor pe acest plan, astfel incat efectele inregistrate in privinta nivelului de trai si a situatiei calitatii vietii sa inceapa sa se optimizeze.

 

Cuprinsul lucrarii. Pe langa informatiile, argumentele cu privire la educarea comportamentului financiar si recomandarile de optimizare a vietii financiare, cartea „Puterea educatiei financiare” este, pe alocuri, se poate spune, si de psihologie, iar referirile la piramida trebuintelor, creata de catre psihologul umanist Abraham Maslow, precum si transpunerea acesteia in piramida educatiei financiare, capitol in care se prezinta si experimentul care vizeaza capacitatea de rabdare si autocontrol, realizat de catre psihologul american Walter Mischel, in perioada in care era profesor la Universitatea Stanford, confirma aceasta conexiune aflata intre cele doua domenii.

 

Puncte forte si publicul-tinta. Ca redactor al cartii, am remarcat stilul informal si limbajul „vorbit”, cel usor de parcurs, apropiat de cititor si concentrat pe mesaj, autorul tinandu-se departe de aspectul formal si rigid al majoritatii cartilor de specialitate. Acesta nu a aplicat principiul potrivit caruia „cartile din carti se scriu”, ci a preferat sa impartaseasca experienta sa practica in domeniul educatiei si al consultantei financiare, sa isi auto-exemplifice conduita financiara ante- si post-practica in respectiva materie si sa ofere recomandari concrete cu privire la optimizarea comportamentului financiar, efectul real reliefat, in cazul aplicarii acestora, fiind acela al cresterii nivelului de trai al omului obisnuit, al celui care se confrunta cu greutati ori lipsuri, al celui care s-a blocat in nevoi si dorinte neindeplinite si care a uitat nu atat drumul catre succes neaparat, ci calea catre o viata tihnita, al celui care nu are, desi ar fi putut sau ar putea sa aiba mai mult. In acest substrat consta adevarata utilitate a cartii. 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0708 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.