Puterea in actiune. Arta de a face ca treburile sa mearga struna - Jo Owen

Puterea in actiune. Arta de a face ca treburile sa mearga struna - Jo Owen
Autor:
Anul publicării: 2010
Categoria: Motivational
Preț: 13,08 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Puterea in actiune este prima lucrare care-si croieste drum liber de la teorie la practica prin tratarea unui subiect mai putin obisnuit– abilitatile concrete pentru Putere, care ar trebui sa faca parte din zestrea oricarui manager.

Puterea in actiune isi concentreaza atentia asupra maiestriei practice pe care o poti dobandi si utiliza in propriul tau folos. In cele sase sectiuni accesibile ale cartii vei descoperi tot ceea ce trebuie sa faci ca sa preiei controlul celor mai importante abilitati disponibile.

Cartea, devenita realitate, in principal, datorita maiestriei lui Jo Owen, care a avut iscusinta nemasurata de a ne face sa patrundem dincolo de esenta Puterii, a prins contur prin insasi ideea principala care sta la baza ei, si anume,„construirea unei retele puternice, ce-ti permite sa realizezi lucruri mai presus de resursele tale proprii limitate”.

Puterea nu inseamna numai autoritate formala - este arta de a realiza aliante, retele, de a influenta si a controla. Puterea in actiune: arta de a face ca treburile sa mearga struna iti va permite sa-ti atingi toate telurile: iti va garanta succesul.
Puterea, insesizabila si esentiala, abordata corespunzator, controlata si folosita bine, devine cel mai eficient mijloc de obtinere a succesului profesional. Iti poate deschide calea realizarii tuturor obiectivelor, drept garantie a succesului personal.
In cele sase sectiuni ale cartii, zone accesibile, abilitatile pot fi grupate in 6 teme principale care raspund la intrebarile Puterii– cine, unde, cand si de ce. Vei gasi tot ce ai nevoie pentru a prelua comanda intr-un mod intens pozitiv.„Abilitatile si principiile coeficientului politic (PQ) pot fi universale, dar modul de aplicare depinde strict de locul tau de munca.”

Dar ce inseamna PQ?

„Nu mai este suficient sa fii inteligent (sa ai un IQ superior) si amabil (sa ai un EQ sau un coeficient emotional mare). Cu totii putem identifica manageri inteligenti si amabili care lancezesc inocenti in viata retrasa a organizatiei, in timp ce manageri care nu sunt nici foarte inteligenti si nici prea amabili ajung pana in varful piramidei, folosindu-se de colegi ca de un pres de sters picioarele la usa sefilor si a presedintelui. Elementul care lipseste este chiar PQ: coeficientul politic. Potentialul politic nu inseamna sa-ti injunghii colegii pe la spate ca sa obtii promovarea vitala. PQ se refera la intelegerea modului in care functioneaza organizatia si la deprinderea unei abilitati de a actiona energic intr-o lume in care ambiguitatea si responsabilitatea sunt in crestere, in timp ce autoritatea este in scadere. Aceasta este o lume incomoda pentru multi manageri care tanjesc dupa certitudinile lumii vechilor dispozitii date si ale controlului. Pentru alti manageri, ambiguitatea reprezinta o posibilitate uriasa de a-si croi si controla propriul destin.”

„ Multi manageri de moda veche se simt amenintati de noua lume dominanta de schimbare, nesiguranta si oportunitati. Acestia prefera vechea siguranta pe care ti-o ofera lumea in care se dau dispozitii si se controleaza. Vremea lor a apus, cu exceptia vechilor organizatii dinozaur ale birocratiei, cum sunt guvernele.”

„PQ– ideea pentru care a venit vremea. Organizatiile sunt in esenta creatii politice: cu totii vrem sa stim cine se afla in interior, sus sau in afara si in ce pozitie se afla fiecare. PQ este si modul prin care managerii pot face ca lucrurile sa mearga struna: IQ si EQ nu sunt suficiente pentru a face ca organizatia sa lucreze in favoarea ta. PQ este esential ca pentru supravietuirea si succesul managerial. Puterea in actiune este prima carte care iti arata ce rol au noile reguli ale supravietuirii si succesului pentru managerul care profeseaza.”
 
 
Numar de pagini: 184
Anul aparitiei: 2010

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

22,92 lei
27,95 lei (-18%)
Created in 0.1355 sec