Quentin Tarantino. Viata la extreme

Quentin Tarantino. Viata la extreme
-10%
Anul publicării: 2011
Categoria: Tratat
Preț: 30,60 lei
34,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Quentin Tarantino: viata la extreme analizeaza modul in care este folosita violenta in filmele scrise, regizate si produse de Tarantino.
Pornind de la observatia ca violenta extrema constituie miezul operei cunoscutului regizor, cartea demonstreaza ca aceasta este o unealta ce serveste scopului filmului.

In fiecare dintre creatiile sale, Tarantino exploreaza limitele bunului-gust si reactia publicului, folosind violenta si socul pentru a aduce in centrul atentiei problematica  responsabilitatii si a asteptarilor.
Dupa capitolele introductive ce il plaseaza pe Tarantino, cu tot cu filmele sale, in contextul mai larg al cinematografiei americane, Aaron Barlow se concentreaza pe cele sase filme regizate de acesta. Fiecare dintre ele este discutat din perspectiva genului de la care porneste, a modificarilor pe care acesta le sufera pe parcurs si a elementelor de structura. La final, cititorii vor vedea  cum Tarantino impinge filmul in mod deliberat catre noi directii cu ajutorul unor tehnici, stiluri si actori din generatii mai vechi, faurind
o arta originala din ceea ce altii au dat la o parte.
Dr. Aaron Barlow locuieste si este profesor in Brooklyn, New York. A mai publicat The DVD Revolution: Movies, Cultures, and Technology, The Rise of the Blogosphere si Blogging America: The New Public Sphere.


Pornind de la observatia ca violenta extrema este miezul operei lui Tarantino, cartea demonstreaza ca aceasta nu este folosita decat ca unealta in slujba artei. Toate cele sase filme regizate de Tarantino pana in prezent sunt supuse discutiei din perspectiva genului si a influentelor de la care pornesc, a modificarilor pe care acesta le sufera pe parcurs, precum si a elementelor de structura. Cititorii vor vedea cum binecunoscutul regizor reuseste sa creeze o arta originala din ceea ce altii au dat la o parte, folosindu-se de tehnici, stiluri si actori din generatii mai vechi.

Dr. Aaron Barlow locuieste si este profesor in Brooklyn, New York. A mai publicat The DVD Revolution: Movies, Cultures , and Technology, The Rise of the Blogosphere si Blogging America: The New Public Sphere.


Anul aparitiei: 2011

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1329 sec