Quijote (contine CD)

Quijote (contine CD)
-18%
Autor:
ISBN: 973-46-0268-3
Editura:
Anul publicării: 2006
Pagini: 176
Categoria: Proza diversa
Preț: 40,96 lei
49,95 lei (-18%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Descriere:

Text bilingv roman/englez. Versiune in limba engleza de Ada Milea, Daniela Ragalie, Andreea Iacob si Adela Toplean. Multumiri dnei prof. Mirela Nasaudean si dlor Emanuel Vasiliu si William Trevelyan. Inregistrarea pe CD a spectacolului Quixote in limba engleza a fost realizata de A&A Records.
Versurile, care au stat la baza spectacolului lansat in vara lui 2005 si cu care autoarea a realizat un turneu prin tara, „repovestesc" Don Quijote de la Mancha intr-o maniera originala. Volumul are nouasprezece „capitole", cuprinzind intimplarile prin care trec Don Quijote si Sancho Panza, sperantele si amagirile celor doi, porniti in cautarea insulei din vis, care „asteapta sa fie numai a lor". O poveste plina de iubire si putere, o comedie a singuratatii, o poezie despre lupta cu morile de vint, un basm modern ce pastreaza povestea veche, dar reincarca metaforic personajele si ne ofera noi parabole spre interpretare si meditatie.

„Umorul debordant, ironia tandra, cinismul aproape calin se ingemaneaza in unul dintre cele mai fericite experimente culturale romanesti din ultima vreme. Don Quijote-le Adei Milea transcende genurile si anuleaza prejudecatile: la confluenta artelor si a sensibilitatilor, autoarea a pus la bataie nu doar o enorma abilitate artistica, ci si o serioasa implicare intelectuala. Departe de a-l trada pe Cervantes, varianta Milea ni-l readuce in intreaga lui expresivitate, cu "grozavele spaime zurgalaiesti", "prodigioasele si nemaivazutele batalii", cu muncile si iluziile unei perechi de "reformatori" utopici care au purces la transformarea lumii." (Mircea Mihaies)

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1100 sec