Quo Vadis vol I

Quo Vadis vol I
-14,9%
Preț: 8,42 lei
9,90 lei (-14,95%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Romane

DESCRIERE

Quo Vadis vol I. Prezentare - Quo Vadis vol I. Laureat al Premiului Nobel pentru literatura, Henryk Sienkiewicz (1846-1916) este cel mai cunoscut autor polonez de laînceputul secolului trecut. Nascutîntr-o familie de nobili patrioti, purtatori ai blazonului Oszyk, Sienkiewicz a adus vechiul nume la o notorietate de proportii internationale. Romanelor sale cu trama istorica,între care Quo Vadis sta drept referinta absoluta, l-au facut un scriitor de-a dreptul adulat, si asta mult dincolo de granitele propriei tari.

S-a nascut pe mosia Wola Okrzejska,în estul Poloniei, dar dupa mutari succesive, familia s-a stabilitîn Varsovia. Aici Sienkiewicz a urmat si cursurile universitare, obtinând, dupa ezitariîntre mai multe specializari, o diplomaîn filologie si istorie. Odata iesit din mediul universitar, s-a apucat de gazetarie: a scris pentru Gazeta Polska si Niwa semnând cu pseudonimul Litwos.În 1876 a plecatîn SUA si o vreme a traitîn California, de unde a trimis regulat, catre Gazeta Polska texte reunite apoi sub titlul Scrisori dintr-o calatorie, scrieri care, alaturi de volumul Schiteîn carbune, i-au sporit popularitatea. Sedereaîn SUA i-a inspirat o serie impresionanta de volume, calup unitarîn sirul operelor complete, careînsumeaza 60 de volume. S-a mutat apoiîn Anglia si de acoloîn Franta, unde si-a descoperit afi nitati cu scoala naturalismului, despre care a scris maiîntâi entuziast, pentru a sfârsi prin a se distanta critic.

Renumele lui e strâns legatînsa de romanele istorice, pe care le-a lucrat cu o neobosita grija pentru acuratete si documentare minutioasa. Prin foc si sabie, Potopul sau Paznicul farului sunt titluri deja cunoscute cititorilor români si traduseîn toata lumea. Quo Vadis, povestea iubirii dintre un pagân si o crestina, plasataîn Roma decadenta a lui Nero, a fost realmente devorataîn Europa si SUA imediat dupa aparitie.În Franta, a depasit vânzarile cartilor lui Zola, scriitorul zilei pe atunci, iarîn Polonia si Germania s-a vândutîn doua milioane de exemplare. Indiscutabil cea mai citita cartea a polonezului, Quo Vadis reuseste sa fie si cronica a decaderii unui imperiu, si un document despre martiriul primilor crestini,în zorii unei noi religii, dar si o palpitanta poveste de iubire. Aici dragosteaînfloresteîn manunchiul de valori ale crestinismului si gaseste putere saînvinga legea spadei, care va arunca un imperiu de neclintitîntr-un hau de nebunie si violenta.

320 pagini
Anul aparitiei:2009

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

16,86 lei
24,09 lei (-30,01%)
24,50 lei
35,00 lei (-30%)
24,50 lei
35,00 lei (-30%)
14,00 lei
20,00 lei (-30%)
14,00 lei
20,00 lei (-30%)
8,42 lei
9,90 lei (-14,95%)
Created in 0.074 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.