Radu Nicolae, Coruptia si politicile anticoruptie

Radu Nicolae, Coruptia si politicile anticoruptie
-18%
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Carti diverse
Preț: 16,40 lei
20,00 lei (-18%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

„Putem formula politici anticoruptie eficiente fara o intelegere adecvata a fenomenului coruptiei? Aceasta este intrebarea careia Radu Nicolae ii dedica lucrarea de fata. Autorul ne ofera prima cercetare a coruptiei in spatiul romanesc, realizata cu instrumentele analizei institutionale din perspectiva stiintei politice.
Dincolo de abordarile standard (moralista si revizionista) ale fenomenului coruptiei, este analizat pe larg modul in care teoria alegerii rationale si cea institutionala pot oferi explicatii ale comportamentului celor implicati in actul de coruptie. Un spatiu important este alocat structurilor organizationale birocratice. Cititorul va gasi numeroase exemple de analiza, multe dintre acestea privind societatea romaneasca din ultimele doua decenii.” (Adrian Miroiu)
 


Cuprins:
Ce este coruptia si cum poate fi masurata• Coruptia si dezvoltarea economica• Coruptia ca rezultat al unei decizii rationale• Coruptia si factorii institutionali: incredere si reciprocitate• Coruptia ca manifestare specifica unui mod de organizare (ierarhia)• Coruptia in context postcomunistNr. de pagini: 256
Anul aparitiei: 2010

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1001 sec