Raspunderea civila delictuala subiectiva. Editia 2

Raspunderea civila delictuala subiectiva. Editia 2
-20%
Editura:
Anul publicării: 2009
Preț: 39,92 lei
49,90 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Lucrarea doamnei Lacrima Rodica Boila constituie o abordare interesanta si contributiva a culpei,„eterna doamna” a raspunderii civile, aratandu-se locul si rolul sau in raport cu celelalte conditii ale raspunderii civile delictuale pentru fapta proprie. De asemenea, se incearca stabilirea domeniului de aplicare a fundamentului culpei si in alte ipoteze decat raspunderea pentru fapta proprie, relevandu-se tendintele tot mai accentuate de obiectivare a raspunderii si in unele dintre aceste ipoteze, cum este in cazul raspunderii parintilor pentru prejudiciile cauzate de copiii lor minori. Contributiile stiintifice ale autoarei sunt prezente si indiscutabile.
Pentru punerea in valoare a eforturilor sale de cercetare, autoarea a intreprins o vasta munca de documentare. Asa se face ca autoarea este la zi cu discutiile doctrinare si cu evolutia jurisprudentiala in materie din dreptul francez, care a influentat-o evident in solutiile pe care le propune ori le sustine pentru dreptul civil roman.
In concluzie, lucrarea este o realizare stiintifica ampla, completa, cuprinzatoare, intr-un cuvant reusita, care se remarca prin densitate si sinteza, opinii si solutii noi, unele chiar originale, ceea ce constituie contributii valoroase la studiul fundamentelor raspunderii civile delictuale. Ea va fi un instrument stiintific util pentru teoreticienii si practicienii dreptului civil, precum si pentru toti cei interesati de studiul institutiei raspunderii civile. O recomandam cu placere si cu raspundere.Autor: Boila Lacrima Rodica
Data aparitiei: 25 Noi 2009
Nr pagini : 496

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1299 sec