Raspunderea disciplinara in raporturile de munca. Legislatie. Doctrina. Jurisprudenta de Alexandru Ticlea

Raspunderea disciplinara in raporturile de munca. Legislatie. Doctrina. Jurisprudenta de Alexandru Ticlea
-20%
Preț: 107,20 lei
134,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 608
Categoria: General

DESCRIERE

Expunere exhaustiva a raspunderii disciplinare ca institutie juridica importanta, specifica relatiilor de munca


Despre lucrare

Raspunderea disciplinara – forma a raspunderii juridice – intervine in situatia in care angajatul savarseste, cu vinovatie, o abatere disciplinara, adica o fapta ilicita, constand in nerespectarea sarcinilor de serviciu, incalcarea ordinii si disciplinei la locul de munca, dupa caz, a normelor de comportare in unitate si in afara ei.


In practica angajatorilor, a institutiilor si autoritatilor publice, altor unitati etc., sunt frecvente situatiile in care intervine raspunderea disciplinara. Totodata, pe rolul instantelor judecatoresti sunt inregistrate frecvent contestatii impotriva sanctiunilor disciplinare.


Asa cum rezulta din subtitlul prezentei lucrari, la elaborarea ei au fost avute in vedere legislatia, constand in actele normative – izvoare ale dreptului disciplinar, literatura juridica de specialitate relevanta si o jurisprudenta bogata, cu precadere a curtilor de apel, dar si a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, precum si a Curtii Constitutionale.
Speram ca raspundem astfel, intr-o buna masura, asteptarilor si exigentelor tuturor celor interesati de tema abordata, oferindu-le, drept urmare, un material util, eficient de studiu si de lucru.

Din cuprins

    Raspunderea disciplinara ca institutie juridica importanta, specifica relatiilor de munca;
    Disciplina muncii;
    Particularitati ale raspunderii disciplinare in cazul diferitelor categorii de personal;
    Abaterea disciplinara;
    Cauze exoneratoare de raspundere disciplinara;
    Procedura disciplinara.

Puncte forte

    literatura juridica de specialitate relevanta;
    jurisprudenta bogata, cu precadere a curtilor de apel, dar si a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, precum si a Curtii Constitutionale;
    tratare exhaustiva a particularitatilor raspunderii disciplinare a diferitelor categori de angajati  (salariati, functionari publici, inclusiv cu statut special, militari, judecatori si procurori), adica a personalului care presteaza munci subordonate.

Despre autor

Alexandru Ticlea este vicepresedinte la Universitatea Ecologica din Bucuresti, profesor universitar dr. Universitatea Ecologica din Bucuresti si avocat in Baroul Bucuresti. De asemenea, este fondatorul Revistei Romane de Dreptul Muncii.

Nr. de pagini: 608
Anul aparitiei: 2017

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.082 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.