Raspunderea in dreptul international umanitar

Raspunderea in dreptul international umanitar
-10%
Preț: 27,00 lei
30,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Aflata la confluenta dintre dreptul international umanitar si dreptul international penal, lucrarea"Raspunderea in dreptul international umanitar" reprezinta o monografie interdisciplinara asupra conceptualizarii reglementarilor internationale privind incriminarea faptelor savarsite sub incidenta dreptului international umanitar si asupra cristalizarii unui sistem sanctionator permanent la nivel mondial.

Cartea este oportuna pentru literatura de specialitate, avand in vedere mai multe considerente.

Astfel, pe parcursul timpului, doua mari probleme, in mod evident, conexe, au conditionat evolutia si acceptarea normelor de drept international umanitar si implicit a justitiei penale internationale: pe de o parte, necesitatea de a defini cu exactitate crimele internationale care afectau intreaga umanitate, ce urmau a fi supuse jurisdictiei viitoarei instante penale permanente, iar pe de alta parte, o corecta delimitare a competentelor statelor in aceasta materie, de prerogativele pe care urma sa le dobandeasca jurisdictia internationala.

In aceasta lucrare,"Raspunderea in dreptul international umanitar", autorii au analizat institutia raspunderii internationale. Aceasta imbraca doua forme: raspunderea statelor in dreptul international si raspunderea individuala.

Observam ca autorii nu au insistat, in mod deosebit, asupra raspunderii statelor. Desi nu au definit conceptul, au relevat, in debutul lucrarii, principiul dreptului international privind reglementarea pasnica a diferendelor, analizand mijloacele de solutionare pasnica, dorind sa sublinieze obligativitatea, normalitatea si necesitatea utilizarii acestui principiu fundamental al dreptului international, care, o data respectat, previne recurgerea la institutia raspunderii statelor la nivel international.

Se adreseaza, in egala masura, atat studentilor, teoreticienilor, cat si tuturor celor interesati de problematica dreptului international umanitar si a celui international deopotriva.

Nr. de pagini : 2010
Anul aparitiei : 336
Autori :  Daniela Coman,Victor Ponta

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1361 sec