Raţiune, adevăr şi istorie

Raţiune, adevăr şi istorie
Preț: 24,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 973-31-2259-9
Editura:
Anul publicării: 2005
Pagini: 286
Format: 13x20cm
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Raţiune, adevăr şi istorie - Hilary Putnam. Raţiune, adevăr şi istorie.

“Lucrarea de faţă înfăţişează stadiul ideilor filosofice ale lui Putnam la începutul deceniului IX asupra problemei referinţei, problemei raportului minte-corp, problemei realismului şi relativismului, dar şi asupra altor teme precum raportul fapt-valoare, raţionalitatea şi filosofia istoriei etc.
Filosofia ştiinţei este abordată de Putnam îndeosebi din perspectiva disputei dintre realism şi empirism. Punam respinge realismul metafizic, care este legat de teoria adevărului corespondenţă, argumentând că nu există o perspectivă absolută asupra realităţii şi adoptă realismul intern, potrivit căruia limbajul şi realitatea se află în interacţiune, astfel încât limbajul contribuie la construirea realităţii, dar şi realitatea are rolul său în construirea limbajului." Ionel Nariţa

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Carti diverse

Created in 0.067 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.