Razboaie culturale. Idei, intelectuali, spirit public

Razboaie culturale. Idei, intelectuali, spirit public
-18%
ISBN: 978-973-46-0896-
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 376
Format: 130x200
Categoria: Carti diverse
Preț: 22,10 lei
26,95 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Razboaie culturale. Idei, intelectuali, spirit public. Sorin Antohi-Razboaie culturale. Idei, intelectuali, spirit public.

Prezentare:

Sorin Antohi abordeaza polemic sase teme: „Scoala” de la Paltinis, istoria intelectuala recenta a liberalismului, raporturile dintre istorie, memorie, fictiune si ideologie, comunitarismul ca utopie, atractia intelectualilor fata de tiranie si criza spiritului american. Pornind de la cartile si ideile altora, autorul le analizeaza in detaliu substanta, contextele de emergenta si receptare, oferind cititorului o perspectiva critica proprie asupra unor „razboaie culturale”din Romania si din lumea de astazi.

Cuprins:

Navetisti in Castalia. „Scoala” lui Noica: cultura si putere in Romania comunista • Cite fete are liberalismul? • Saul Bellow, Ravelstein: fictiune, memorie, istorie. Note pentru publicul romanesc • O utopie comunitarista: „societatea monocroma” • Pentru o istorie intelectuala a tiranofiliei moderne • Criza spiritului american. Recitindu-l pe Allan Bloom dupa douazeci de ani

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.151 sec