Razboiul confesional si problematica sa in istoria bisericii crestine

Razboiul confesional si problematica sa in istoria bisericii crestine
-25%
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Carti diverse
Preț: 30,00 lei
40,00 lei (-25%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Pornit asemenea ereziei, schismei, de la mandria unor lideri locali sau regionali, razboiul confesional nu a facut nimic altceva decat sa accentueze diferentele dintre modul de intelegere si practicarea religiei crestine. Inca din zorii crestinismului societatea omeneasca, fie ca vorbim despre Imperiul roman, fie despre alte imperii ale istoriei crestinatatii, s-a confruntat cu neintelegeri determinate in cele mai multe dintre cazuri de mandrie si dorinta de stapanire. Studiul de fata incearca sa prezinte in linii generale modul in care ideea razboiului confesional a aparut si s-a manifestat in cadrul societatii si a Bisericii crestine. Chiar daca uneori acesta a jucat rolul de mobil pentru declansarea unei adevarate conflagratii ce va implica mai multi participanti, nimeni nu tagaduieste rolul si insemnatatea acestuia.
 

Chiar si in secolul al XXI-lea diferentele religioase, etnice, culturale si economice isi pun amprenta asupra modelelor de vietuire umana, determinand de multe ori conflicte si tragedii umane cu rezonante puternice in sufletele supravietuitorilor. Lipsa unui dialog sustinut pe marginea atenuarii divergentelor existente, cu implicarea tuturor reprezentantilor religiosi si nu numai, lipsa unei manifestari vizibile pentru apararea pacii si pentru armonia dintre religii, popoare si oameni, faciliteaza aparitia unor zone cu risc sporit de instabilitate si conflict.

 

Pr. Lect. Dr. Adrian IgnatAbsolvent al cursurilor de Master of Arts in Theological Studies la Austin Theological Presbyterian Seminary (USA);
Doctor al Facultatii de Stiinte Umaniste, Specializarea Istorie, Universitatea Valahia din Targoviste;
Doctor al Facultatii de Teologie Ortodoxa din cadrul Universitatii„Lucian Blaga” Sibiu (Magna cum laude);
A publicat articole si studii de specialitate, participand la diverse simpozioane si conferinte;
Lector titular la Facultatea de Teologie Targoviste la disciplinele Istoria Bisericii Universale si Istoria Bisericii Ortodoxe Romane.


Anul aparitiei: 2012
Nr.pagini: 365

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1310 sec