Razboiul de saptezeci si sapte de ani (1914 si 1991) si premisele hegemoniei americane. Eseu de istorie-politologie - Neagu Djuvara

Razboiul de saptezeci si sapte de ani (1914 si 1991) si premisele hegemoniei americane. Eseu de istorie-politologie - Neagu Djuvara
-18%
Preț: 20,50 lei
25,00 lei (-18%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2008
Categoria: Tratat

DESCRIERE

Prima mea enciclopedie. Eu descopar lumea.  „Razboiul de saptezeci si sapte de ani" este, conform stralucitoarei pledoarii a profesorului N. Djuvara, o sintagma ce are sanse reale de a se impune istoricilor din veacurile viitoare. Asa cum se vorbeste azi de„Razboiul de treizeci de ani",„Razboiul de o suta de ani" din secolele trecute, perioada cuprinsaîntre cea dintâi conflagratie mondiala (1914) si prabusirea Uniunii Sovietice (1991) are toate sansele de a se impune atentiei opiniei publice drept o epoca pe care si-a pus pecetea, implacabil siîn ultima instanta, marele razboi pentru revelarea puterii americane, careiaîi revine pe mai departe rolul de a domina ultima faza a civilizatiei occidentale. Doar ca— vaticineaza sumbru si nelinistitor profesorul Djuvara— vremea„împaratiei" Statelor Unite va fi de scurta durata, pentru a lasa locul unei lungi perioade de dezordine generala si de tulburari haotice.

O noua si fascinanta demonstratie de eruditie si talent— cu care ne-a obisnuit siîncântat, de-a lungul anilor, profesorul Neagu Djuvara— despre chipul epocii noastre, asa cum este si, mai cu seama, cum va fi el peste nu multa vreme!

Grafica: Ioana Dragomirescu Mardare
Redactor: S. Skultety
Format: 13x20
Numarul de pagini: 144

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.070 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.