Realitatea transdisciplinara. - O fuziune de orizonturi ale teologiei, stiintei si filosofiei

Realitatea transdisciplinara. - O fuziune de orizonturi ale teologiei, stiintei si filosofiei
-28%
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Religie
Preț: 16,65 lei
23,12 lei (-27,98%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Colectia„Stiinta si Religie“ se adreseaza tuturor celor care doresc sa exploreze potentialitatea unui nou sistem de valori fundat pe dialogul transdisciplinar intre stiinta, religie, arta si societate.

Gabriel MEMELIS este licentiat in inginerie si in teologie ortodoxa. Doctor in teologie al Universitatii„Lucian Blaga“ din Sibiu (Facultatea de Teologie Ortodoxa„Andrei Saguna“). Coautor al volumului colectiv Perspective romanesti asupra stiintei si teologiei (Curtea Veche Publishing, Bucuresti, 2006). Presedinte al sucursalei Ploiesti a Asociatiei pentru Dialogul dintre Stiinta si Teologie din Romania (A. D. S. T. R.).

Adrian IOSIF este licentiat in ingineria biosistemelor si in informatica. Doctor in ingineria biosistemelor al Univer­sitatii„Politehnica“ din Bucuresti. Coautor al volumului colectiv Perspective romanesti asupra stiintei si teologiei. Vicepresedinte al sucursalei Ploiesti a A. D. S. T. R.

Dan RAILEANU este licentiat in inginerie si in filosofie; masterat in filosofie. Doctorand in cadrul Scolii Doctorale de Filosofie, Universitatea Bucuresti. Membru al sucursalei Ploiesti a A. D. S. T. R.

Poate crestinismul sa-si revendice legitim o contributie„genetica“ la nasterea stiintei moderne? Exista, in general, o compatibilitate structurala intre religie si stiinta, in masura sa schimbe fundamental perceptia omului de astazi asupra acestei puneri in relatie? Este posibila o convergenta a perspectivelor teologiei crestine Rasaritene, stiintei moderne a naturii si filosofiei asupra realitatii? Iata tot atatea intrebari pe care volumul de fata nu ezita sa le formuleze si sa incerce a le raspunde intr-un chip nu de putine ori novator, pastrandu-se in acelasi timp sub exigentele cele mai stricte ale specialitatii.


Anul aparitiei: 2010
Numar pagini: 280
 Format: 13×20 cm

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1298 sec