Recomandari de vaccinare in pediatrie

Recomandari de vaccinare in pediatrie
-30%
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Pediatrie
Preț: 17,50 lei
25,00 lei (-30%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Societatea Romana de Pediatrie a dorit sa dezvolte un ghid practic despre imunoprofilaxia bolilor infectioase pediatrice.

Grupul de lucru a selectat, din cele 27 de boli prevenibile prin vaccinare, un numar de 16 boli infectioase pediatrice, pentru care se poate asigura profilaxia in Romania, atat in cadrul programului de imunizare de rutina, cat si ca serviciu suplimentar, pentru protectia impotriva altor boli cu impact semnificativ in Romania.

Toate recomandarile sunt in concordanta cu recomandarile internationale.

Veti putea gasi cate un capitol dedicat fiecarei boli, cu informatii despre semne clinice, diagnostic, situatie epidemiologica, povara bolii, imunoprofilaxie prin vaccinare si profilul de siguranta al vaccinurilor, precum si recomandari pentru vaccinare.

Acest ghid ofera informatii pentru medici si alti furnizori de servicii de sanatate, referitoare la aspectele multiple luate in considerare atunci cand este abordata aceasta masura profilactica pentru sugari si copii. Atat medicii sau furnizorii de servicii, cat si pacientii se confrunta cu numeroase intrebari, referitoare la calendarul de vaccinare, recomandari privind precautii si contraindicatii, numarul de vaccinuri care pot fi administrate concomitent, identificarea si interpretarea evenimentelor adverse. De asemenea, medicii se confrunta cu nevoia de educatie a parintilor si a pacientilor, selectarea adecvata a diverselor informatii, intelegerea datelor mentionate. Aceste recomandari sunt destinate medicilor care ofera servicii de vaccinare pacientilor, oferind suportul pentru explicarea raportului beneficiu/risc, a schemelor recomandate de administrare, a normelor de pastrare a vaccinurilor, a necesitatii acoperirii vaccinale extinse pentru prevenirea si tinerea sub control a bolilor transmisibile.

1. Tuberculoza
2. Difteria
3. Tetanosul
4. Tusea convulsiva
5. Poliomielita
6. Infectia cu Haemophilus influenzare
7. Hepatita virala B
8. Vaccinurile combinate
9. Infectia rotavirus
10. Infectia cu Streptococcus Pneumoniae
11. Rujeola
12. Parotidita epidemica
13. Rubeola
14. Varicela
15. Infectia cu meningococ
16. Hepatita virala A
17. Gripa
18. Infectia cu Papiloma Virus Uman (HPV)


Autor: Societatea Romana de Pediatrie
Anul aparitiei: 2012

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1041 sec