Reconstructia libertatii eseuri critice de Walter Block

Reconstructia libertatii eseuri critice de Walter Block
Editura:
Anul publicării: 2008
Categoria: Carti diverse
Preț: 19,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

"De la ecologie la sosele, de la dreptul natural de secesiune la bani si activitatile bancare, de la scoli la productia de lege si ordine, Walter Block este un virtuoz al pledoariilor implacabile, bazate pe logica actiunii umane, pentru superioritatea ordinii neadulterate politic a proprietatii private fata de orice aranjament alternativ posibil.În aceasta epoca a ingineriei sociale pseudo-stiintifice, pseudo-culturale si pseudo-spirituale desantate, a agresiunii etatiste generalizate impotriva persoanei si a oricarei forme de comuniune interpersonala autentica, iesita din deplina libertate a fiecarui ins, profesorul Block se numara, asemenea mentorului sau Murray N. Rothbard, titanul american al Scolii austriece de drept si economie, printre cei care nu inteleg sa cedeze nici un pas in batalia de la Termopilele libertatii." DAN CRISTIAN COMANESCU
Institutul Ludwig von Mises– Romania

"Libertarianismul, care identifica societatea decenta cu ordinea proprietatii private, este o filosofie a pacii, care nu e pacifista: ea accepta violenta, insa numai ca raspuns la agresiunea initiata de altii.
Ca stil intelectual, libertarienii invoca logica pentru a revendica, prin dezvoltarea consecventa a consecintelor bunului-simt, adevarul pe care lenea mentala si proastele obisnuinte l-au deformat pana la nerecunoastere. Libertarianismul este filosofia politica a principiilor evidente, proclamate prin consecintele lor ignorate (de lenesi, neatenti ori uituci), nesocotite (de cei incapabili de logica) ori respinse in mod furios (de socialisti).
Libertarianismul este, dintre toate leacurile contemporane impotriva lenei de a gandi, terapia cea mai eficace pe care o cunosc."
HORIA-ROMAN PATAPIEVICI
Institutul Cultural Roman

"Stralucitul Walter Block are de infruntat un dezavantaj teribil: este cel mai prolific dintre economistii„austrieci“ contemporani, iar muntele academic pe care l-a cladit in timp este greu de luat in piept pentru cititorii ce descopera scoala austriaca. Editorii acestui volum s-au ingrijit de aceasta dificultate selectand o mostra relevanta de Blockonomie. Savurati-o cu folos!"
JORG GUIDO HULSMANN
Profesor de Economie, Universitatea din Angers, Franta


Anul publicarii: 2008
Traducator: Ionela Minzu, Bogdan Glavan
Format: 13x20 cm
Nr. pagini: 220

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Carti diverse - Cele mai comentate cărți

Created in 0.1692 sec