Rectocolita ulcerohemoragica
41,40 lei
46,00 lei (-10%)

Rectocolita ulcerohemoragica

Rectocolita ulcerohemoragica
-10%
Anul publicării: 2011
Categoria: Generala
Preț: 41,40 lei
46,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Boala inflamatorie intestinala (BII) este un termen care include in patologia inflamatorie cronica intestinala de etiologie necunoscuta doua entitati cu manifestari clinice si morfologice distincte: rectocolita ulcerohemoragica (RCUH) si boala Crohn (BC). Aceste boli afecteaza persoanele tinere si evolueaza in pusee de activitate intrerupte de remisiuni.
A treia entitate care poate fi amintita in cadrul BII este colita nedeterminata, prezentann caracteristicile unei colite idiopatice la care ansamblul examenelor clinice, de laborator si morfologice nu permit diferentierea intre BC si RCUH.

RCUH - entitate distincta in cadrul bolilor inflamatorii intestinale - se invidualizeaza in practica de zi cu zi ca una dintre cele mai complexe si controversate afectiuni din gastroenterologie. Desi cunoscuta inca din Antichitate, RCUH reprezinta la momentul actual una dintre bolile care capteaza interesul cercetatorilor de diferite specialitati. Este printre putinele afectiuni care au cunoscut in ultimul timp o dezvoltare asa de mare in termenii de intelegere a etiopatogeniei, a predispozitiei genetice si a introducerii terapiilor biologice.

Etiologia este inca neprecizata, dar are in vedere asocierea dintre determinismul genetic, imunologie si factorii de mediu, iar patogeneza este extrem de complexa, la care se adauga si polimorfismul clinic si evolutiv al RCUH. Referitor la diagnostic, este simplu, daca tinem cont de transferul exclusiv in plan morfologic, completat cu determinari imunologice si genetice, dar in acelasi timp si complicat, daca avem in vedere implicarea si mai ales accesibilitatea la aceste metode in practica pentru o boala raspandita peste tot in lume.

Endoscopia, prin vizualizarea leziunilor inflamatorii, a conferit baza stiintifica a rectocolitei, mult timp confundata cu diareea infectioasa. Metodele endoscopice moderne de diagnostic au determinat o adevarata revolutie conceptuala, care impun revizuirea si completarea sub acest nou unghi a unor cunostinte acumulate in timp. Si poate ca viitorul ne va impune si alte repere ramase pana acum nelamurite.

Nr. de pagini : 204
Anul aparitiei : 2011

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.6703 sec