Referendumul
35,10 lei
39,00 lei (-10%)

Referendumul

Referendumul
-10%
Anul publicării: 2012
Categoria: Carti diverse
Preț: 35,10 lei
39,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Lucrarea Referendumul este consacrata referendumului, inteles ca forma a democratiei semi-directe.

In literatura juridica si politica din tara noastra au fost elaborate mai multe studii cu privire la diferitele aspecte pe care le prezinta aceasta institutie de drept constitutional.

Meritul esential al acestei lucrari"Referendumul" rezida din caracterul sau monografic. Autorul reuseste sa examineze teoria si practica referendara din mai multe state si sa scoata in evidenta modul de organizare si functionare a acestuia, configurand tipurile si trasaturile lor fundamentale, pe acest fond este analizat si referendumul din Romania.

In analiza referendumurilor care s-au organizat pana acum, in Romania, autorul analizeaza subiectii care au dreptul de a initia un referendum, formele de organizare si de desfasurare a acestuia si confirmarea rezultatelor sale de catre Curtea Constitutionala.

Lucrarea Referendumul, in ansamblul sau, este construita printr-un efort stiintific constant si laborios, la baza caruia se afla tomuri intregi de literatura de specialitate date asupra unor referendumuri care au avut loc in tara sau in strainatate si, nu in ultimul rand, examinarea textelor fundamentale dintr-o multime de constitutii din tarile membre ale Uniunii Europene.

Prof. univ. dr. Ioan VidaNumar pagini:302
Anul aparitiei:2012
Vezi și alte cărți: Tara, Romania, Uniunii, Europene

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1205 sec