Reflectii asupra unui secol XX uitat. Reevaluari

Reflectii asupra unui secol XX uitat. Reevaluari
-18%
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Carti diverse
Preț: 24,56 lei
29,95 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Transformarile rapide din ultimele decenii ne fac sa uitam la fel de repede trecutul recent, devenit deja istorie. In acest volum ce reuneste 24 de eseuri, Judt ne reaminteste ca trecutul nu dispare niciodata complet si ca secolul XXI e marcat de aceleasi pericole ca si secolul XX. Este remarcabila varietatea subiectelor abordate, de la atractia, astazi inexplicabila, pe care a exercitat-o marxismul in secolul XX si eclipsa intelectualilor in viata publica la ascensiunea statului in politica si economia natiunilor occidentale si declinul liberalismului in Statele Unite.
 
„Daca mai exista astazi un scriitor«orwellian» (in sensul bun al cuvintului), acesta este Tony Judt. Judt nu cruta pe nimeni, iar aceasta si claritatea stilului fac lectura la fel de atractiva ca atunci cind citesti un jurnalist. Forta scrierii sale este accentuata de obisnuita rigoare academica. Judt incearca sa mentina vii in constiinta contemporanilor acele evenimente si argumente care par a fi devenit de mult istorie, dar care sint in egala masura experiente recente.” (The New York Review of Books)
 
„Putini se pot compara cu Tony Judt, nu numai un istoric de prim rang, ci si un politicologue (termen pentru care nu avem inca un echivalent) ce face din implicare o chestiune de onoare.” (The New York Times)
 
„O lucrare indispensabila scrisa de unul dintre cei mai importanti autori de scrieri politice de astazi.” (The Guardian)
 
„Probabil cea mai importanta colectie de eseuri despre istoria politica, diplomatica, sociala si culturala a secolului trecut.” (Forbes)ANUL APARITIEI:    2011
NUMAR PAGINI:    368
FORMAT:    160x235

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1047 sec