Regele Carol al Romaniei. Povestea unei vieti (Kremnitz Mite)

Regele Carol al Romaniei. Povestea unei vieti (Kremnitz Mite)
-25%
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Memorialistica
Preț: 14,93 lei
19,90 lei (-24,97%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Primesc, deci, titlul de Rege, nu pentru mine ca persoana, ci pentru marirea tarii mele, pentru a se putea indeplini astfel dorinta ce ardea de multa vreme in pieptul fiecarui roman. Titlul acesta nu schimba, insa, intru nimic legaturile ce s-au statornicit intre mine si poporul meu prin toate intamplarile prin care am trecut impreuna si prin toate acele lucruri pe care le-am savarsit impreuna.

Sa dea Dumnezeu ca intaiul Rege al Romaniei sa aiba parte de tot atata iubire ca si cel ce pana astazi a fost Printul Romaniei.

In ceea ce ma priveste, dragostea acestui viteaz si nobil popor, caruia i-am inchinat intreg sufletul meu, imi  este mai de pret decat toata marirea unei coroane!

"Ceea ce rezulta cu claritate din lucrarea biografica a lui Mite Kremnitz, care se citeste cu placere, este faptul ca Regele Carol I, desi de neam german si descendent din marea familie a Hohenzollernilor, poate fi socotit nu numai un adevarat barbat de stat, ci si un adevarat roman in cuget si simtiri, care si-a consacrat intreaga viata binelui natiunii care l-a ales in fruntea sa.” PROF. DR. SORIN LIVIU DAMEAN

Nr. de pagini: 160
Anul aparitiei: 2014

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Memorialistica

Created in 0.1200 sec