Regele Mateias pe insula pustie (Ianusz Korczak)

Regele Mateias pe insula pustie (Ianusz Korczak)
Anul publicării: 2013
Categoria: Povestiri
Preț: 33,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Lumea copiilor, intr-o existenta paralela cu cea a oamenilor mari, cu toate problemele si greutatile ei, cu bucuriile si tristetile copiilor, cu dorintele acestora face subiectul  Regele Mateias Intaiul.

Devenit rege, in urma mortii tatalui sau, asezat de cei mari pe tronul tarii cu gandul de a fi transformat intr-o paiata, Mateias Intaiul isi demonstreaza curajul, ambitia, curiozitatea, capacitatea de autoinstruire, deschiderea fata de oameni si... cu putin noroc reuseste sa construiasca o lume ideala pentru copiii din regatul sau, si nu numai, preluand conducerea intregii tari si impartind puterea copiilor. Insa, cum nicio astfel de lume ideala nu are sorti de izbanda, nici regatul copiilor nu poate exista la nesfarsit, puritatea, nestiinta, dar si egoismul si lipsa de supunere a copiilor fiind invinse de uneltirile, strategiile si puterea fizica a celor mari.

Regatul lui Mateias Intaiul are un final dramatic, copiii fiind ucisi sau luati prizonieri, Mateias insusi fiind retinut si judecat, existenta sa viitoare transformandu-se in subiectul celui de-al doilea roman semnat de Janusz Korczak– Regele Mateias pe insula pustie.

Nr. de pagini : 166
Anul aparitiei : 2013

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1846 sec