Regimul juridic al dobanzii moratorii

Regimul juridic al dobanzii moratorii
-10%
Anul publicării: 2013
Preț: 37,80 lei
42,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Lucrarea"Regimul juridic al dobanzii moratorii" a primit Premiul"Henri Capitant" pentru cea mai buna teza sau monografie juridical a anului pe teme de drept privat, acordat in data de 11.11.2011 de catre Revista Romana de Drept Privat in colaborare cu Asociatia Henri Capitant-Romania si Uniunea Nationala a Practicienilor in Insolventa din Romania.

Aceasta lucrare, in cadrul PREMIILOR STIINTIFICE ale Uniunii Juristilor din Romania, Societatii"Titu Maiorescu" si ale revistelor"Dreptul" si"Palatul de Justitie" pe anul 2010, a obtinul PREMIUL"VICTOR DAN ZLÃTESCU"

Demersul stiintific obiectivat in aceasta lucrare"Regimul juridic al dobanzii moratorii" are ca subiect o categorie juridica deosebit de importanta in spatiul stiintei dreptului privat in conditiile sociale si economice actuale. Este vorba de problematica dobanzii moratorii datorata cu titlu de daune-interese, exclusiv in ipoteza neexecutarii obligatiilor pecuniare; ea apartine timpului juridic si exprima valoarea baneasca a acestuia.

Noul Cod civil, precum si legislatia dezvoltatoare acorda o atentie sporita dobanzilor in general si dobanzii moratorii in special. De aceea, incercarea incununata de succes a dnei dr. Maria Dumitru, in lipsa unor studii doctrinare profunde si cuprinzatoare in materie, de a elabora o teorie integrala si integrata care sa puna in discutie dobanda moratorie, cu formele sale, si sa aprofundeze componentele teoretice si practice ale unei constructii de acest fel, indiferent ca sunt de drept material sau de drept procesual, este cu atat mai valoroasa pentru literatura noastra juridica.

Lucrarea"Regimul juridic al dobanzii moratorii" este scrisa intr-un stil personal si inconfundabil, in cuprinsul ei putand fi intalnite pagini incantatoare in raport cu tehnicitatea, ariditatea si austeritatea subiectului, pe nedrept neglijat in spatiul doctrinei juridice.

Cu bucurie si raspundere, consideram ca ne  gasim in prezenta unei lucrari cu un subiect interesant si deosebit de util, avand o valoare stiintifica subliniata si indiscu; Ea reprezinta o contributie decisiva la clarificarea regimului juridic al dobanzii moratorii, motiv pentru care o recomandam tuturor teoreticienilor si practicienilor dreptului privat.
 
Prof. univ. dr. Liviu Pop

Nr. de pagini : 512
Anul aparitiei : 2013

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1475 sec