Reincarnarea - doctrine, marturii, experiente

Reincarnarea - doctrine, marturii, experiente
-28%
Editura:
Anul publicării: 2010
Preț: 6,86 lei
9,53 lei (-28,02%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Reincarnarea - doctrine, marturii, experiente de Sylvie Simon. Din India si Grecia antica pana in Europa epocii moderne, notiunea de„reincarnare” sau„renastere”  apare ca laitmotiv atat in textele sacre, cat si in cele profane. Fie ca este vorba despre karma sau despre teoria reminiscentei, problema migratiei sufletului dintr-un corp in altul a dominat istoria gandirii, de-a lungul mileniilor– de la Upanisade si dialogurile platonice pana la Teilhard de Chardin si psihologia moderna.

Sylvie Simon retraseaza in aceasta lucrare de sinteza istoria conceptului de reincarnare din Antichitate pana in zilele noastre, dintr-o perspectiva pluridisciplinara, pornind de la descrieri, marturii si relatari prezente in literatura si filosofie, sau in corespondenta si jurnalele unor personalitati ce au abordat tema reincarnarii.

Sufletul, care nu moare niciodata, trece dintr-un corp in altul pentru a trage invataminte din vietile sale anterioare. Reincarnarea confirma faptul ca Viata este mult mai mult decat acest scurt interval de timp intre nastere si moarte, mai mult decat un simplu joc la ruleta ruseasca, ce anihileaza orice drept la egalitatea de sanse.

Principalul merit al cartii este acela ca demonstreaza faptul ca teoria reincarnarii se armonizeaza perfect cu datele fizicii cuantice si cu principiul cauzalitatii– potrivit caruia„tot ceea ce exista trebuie sa aiba o cauza”– ceea ce permite stabilirea unei paralele intre karma orientalilor si feedbackul sau retroactiunea din fizica moderna.

 

Sylvie Simon este scriitoare si jurnalista. Cartile sale de ancheta si investigatie jurnalistica se axeaza pe  dezinformarea si pe scandalurile din domeniul sanatatii, dar si pe fenomenele asa-zis paranormale si ezoterice. Dintre lucrarile sale amintim Les dix plus gros mensonges sur les vaccins (Cele mai mari zece minciuni despre vaccinuri), La nouvelle dictature médico-scientifique (Noua dictatura medico-stiintifica) sau Voyances remarquables (Clarviziuni remarcabile).


Numar pagini: 192
Anul aparitiei: 2010
Vezi și alte cărți: Reincarnarea

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1568 sec