Renastere, Manierism, Baroc - Istoria artelor plastice

Renastere, Manierism, Baroc - Istoria artelor plastice
-15%
Anul publicării: 2011
Categoria: Curs
Preț: 67,15 lei
79,00 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Renastere, Manierism, Baroc de Adriana Botez Crainic. Cartea cu titlul Renastere, Manierism, Baroc se refera la evolutia artei europene desfasurate pe parcursul a cinci secole, din secolul al XIII-lea pana in secolul al XVII-lea, secole caracterizate de complexe schimbari sociale si spirituale care au stabilit desprinderea din mentalitatea medievala si au hotarat orizontul afirmarii viitoarei arte moderne si contemporane. Pastrand rigorile prezentarii istorice si cronologice, scopul propus a fost de a facilita accesul la intelegerea caracterelor specifice ale stilurilor celor trei epoci si a distinctiilor stilistice ale operelor fiecarui artist.
Autoarea a urmarit ca paginile lucrarii sa ofere o interpretare adaptata cerintelor sensibilitatii contemporane, receptivitatii actuale a semenilor nostri, tipului viu al interesului si curiozitatii intelectuale, tot mai evidente ale acestora.
Din aceasta perspectiva, lucrarea se indeparteaza de prezentarile narative sau descriptive prezente, inca, in literatura de specialitate.
Cartea este adresata pasionatilor de cultura, publicului de cititori cu adevarat interesati sa se initieze si sa descopere forta spirituala a artei.

Anul publicarii: 2011
Format: 20,5 X 26
Nr. pagini: 470

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1135 sec