Reorganizarea societatilor comerciale in contextul integrarii europene - Strategii si cadru juridic

Reorganizarea societatilor comerciale in contextul integrarii europene - Strategii si cadru juridic
Preț: 56,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 319
Categoria: Comercial

DESCRIERE

Reorganizarea societatilor comerciale in contextul integrarii europene - Ana-Maria Lupulescu.


Lucrarea de fata porneste de la aspecte de ordin general, cum ar fi conturarea unei definitii a conceptului de strategie a intreprinderii si a elementelor sale componente ori a etapelor demersului strategic, cu evidentierea aspectelor distinctive ale procesului de elaborare a unei strategii de reorganizare.
Autoarea a realizat o analiza in detaliu a optiunilor strategice de reorganizare aflate la dispozitia intreprinderilor, dar si a principalilor factori cauzali, atat din exteriorul cat si din interiorul firmei, care determina degradarea performantelor acesteia. De asemenea, s-a avut in vedere si o prezentare a mecanismelor, atat economice cat si juridice, de prevenire, detectare si tratament a dificultatilor, deoarece reorganizarea intreprinderii si continuarea existentei acesteia depind in mare masura de capacitatea de a depista prematur problemele ce ameninta functionarea sa si de a evita propagarea si amplificarea acestei stari dificile pana la un nivel de deteriorare de la care redresarea nu mai este posibila.
Alaturi de prezentarea diferitelor optiuni strategice de reorganizare, autoarea a realizat si tratarea acestora in contextul reglementarilor legale, nationale si comunitare, referitoare la concurenta, datorita dublei conditionari ce exista intre dificultatile intreprinderilor si concurenta.
Lucrarea abordeaza si reorganizarea judiciara, reglementata in dreptul roman de Legea nr. 85/2006 privind insolventa, avandu-se in special in vedere prezentarea evolutiei conceptiilor privind procedurile colective, domeniul de aplicare a legii si scopul procedurii, distinctia intre procedura generala si cea simplificata, participantii la procedura insolventei, conditiile si consecintele deschiderii procedurii, planul de reorganizare judiciara, dar si cateva aspecte esentiale privind insolventa in Uniunea Europeana.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.073 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.