Resistence. Razboiul nostru
31,99 lei
39,99 lei (-20,01%)

Resistence. Razboiul nostru

Resistence. Razboiul nostru
-20%
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Carti diverse
Preț: 31,99 lei
39,99 lei (-20,01%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Cand nazistii au ocupat Parisul in 1940, Agnés Humbert, respectabil istoric de arta, a dat dovada de un curaj nebunesc si de o credinta oarba. Impreuna cu o mana de colegi de-ai sai, de o distinctie remarcabila, de la Muzeul Omului din Paris, ea a ajutat la intemeierea uneia dintre primele grupari organizate ale Rezistentei franceze.

Reteaua de la Muzeul Omului a fost extrem de eficienta, insa a avut parte de un destin tragic. In 1941, multi dintre membrii sai, printre care si charismaticul Boris Vildé si Agnés insasi, au fost tradati si deferiti Gestapoului, iar apoi arestati.

Cartea reprezinta jurnalul secret al lui Agnés Humbert si descrie cursul evenimentelor in aceasta tulbure perioada istorica; arestarea ei, perioada petrecuta in mai multe inchisori din Franta si din Germania, tratamentul inuman la care a fost supusa, munca silnica pe care a executat-o, toate acestea sunt descrise si examinate "la cald", pe masura ce evenimentele se deruleaza.

Resistance a fost publicata pentru prima oara la Paris, in 1946, sub titlul Razboiul nostru (Notre guerre) si reprezinta asadar testamentul unei femei neimbanzite, precum si un tribut adus sacrificiului de sine si curajului atator camarazi de-ai ei, care nu au supraviesuit acestor dure incercari.

Numar pagini: 320
Anul aparitiei: 2010

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

31,99 lei
39,99 lei (-20,01%)
Created in 0.1523 sec