Retorno 201
28,41 lei
29,90 lei (-4,98%)

Retorno 201

Retorno 201
-5%
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Altele
Preț: 28,41 lei
29,90 lei (-4,98%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Retorno este una dintre strazile haoticului Mexico City, pe care locuiesc deopotriva pasiunile si regretele, violenta si iubirea, jocul si nebunia. Doctorul Del Río, vaduva Diaz, Rogelio, Vikingu’ sau Serafina trec zilnic unii pe langa altii, fara sa stie ca vietile lor devin pretext pentru un exercitiu stilistic care l-a consacrat pe Guillermo Arriaga: marile teme ale literaturii– dragostea si moartea– sunt proiectate, aproape cinematografic, pe un fundal esential tragic, uneori ironic, alteori la limita absurdului.
Un povestitor desavarsit, Guillermo Arriaga marturiseste ca„obligatia unui romancier este de a descoperi sensul mortii pentru a celebra viata”. Cele paisprezece povestiri care alcatuiesc volumul Retorno 201 reiau obsesiile literare prezente siîn romanele sale: Escadron Ghilotina, Un dulce miros de moarte si Bizonul din noapte.În universul lui Arriaga nu exista podoabe, nici respect, ci violenta, promiscuitate, indiferenta, absurd si, uneori, ceva ce ar putea semana cu tandretea si compasiunea pentru aceasta umanitate ravasita pe care o puneîn scena atatîn cartile, cat siîn scenariile sale.
“Guillermo Arriaga panorameaza viata oamenilor din cartierele marginase ale Mexico City, apropie durerea si violenta si deseneazaîn filigran vise de mantuire. Povestile sale se perindaîn ritm diabolic, lasandu-neînmarmuriti.”
                                                                                                                  Martine Laval (Télérama)

Numar de pagini: 188
Anul aparitie: 2010

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1198 sec