Revolta in desert (Traducere si prefata de Mircea Eliade)

Revolta in desert (Traducere si prefata de Mircea Eliade)
-18%
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Carti diverse
Preț: 28,66 lei
34,95 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Cuvant inainte de Mircea Anghelescu
 
T. E. Lawrence a inspirat celebrul film Lawrence al Arabiei (1962), castigator a 7 premii Oscar, avandu-l ca protagonist pe Peter O’Toole.

In 1916, T. E. Lawrence este un tanar ofiter atasat Biroului de informatii al Statului-Major englez de la Cairo, pasionat de cultura araba, de strategie militara si de arheologie. Dupa izbucnirea revoltei impotriva dominatiei otomane, Lawrence isi da seama ca arabii au nevoie de un conducator si il si gaseste: Feisal, fiul mai mic al regelui Hussein, pare omul potrivit pentru a-i conduce spre victorie. Alaturi de Feisal, Lawrence arunca in aer poduri si trenuri, organizeaza atacuri-fulger si ambuscade, obligindu-i pe inamici sa se retraga tot mai mult spre nord. Cand, pe 4 octombrie 1918, paraseste Damascul cucerit de arabi, cel care in urma cu doi ani era un simplu ofiter din personalul auxiliar britanic este o adevarata legenda si are deja supranumele cu care va ramine in istorie: Lawrence al Arabiei.
 
Din cuprins:
Feisal si recrutii sai• Pornind spre Siria• Adevaratul desert• Ospetele triburilor• Nomazii si viata nomada• Lupta se indreapta spre mare• Blocati de iarna• Intrarea in Damasc
 
„Eliade semnaleaza cartea inca in ianuarie 1932, cind scrie pentru prima data despre ea in foiletonul ziarului Cuvantul, numindu-l pe autor… Dar ceea ce i-a trezit cu adevarat admiratia este ca Lawrence a obtinut marile sale succese in mobilizarea triburilor beduine impotriva inamicului otoman prin capacitatea de a colabora cu acestea si a se identifica cu modul lor de a gindi si trai situatiile carora trebuiau sa le faca fata.” (Mircea Anghelescu)

Nr. de pagini: 368
Anul aparitiei: 2015

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Carti diverse

Created in 0.0998 sec