Revolutia ca spectacol. Insemnarile unui sociolog in perioada septembrie 1988 - iulie 1992

Revolutia ca spectacol. Insemnarile unui sociolog in perioada septembrie 1988 - iulie 1992
-20%
Preț: 24,00 lei
30,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Aceste pagini au fost scrise, in marea lor majoritate, chiar in timpul derularii evenimentelor din decembrie’89, la care, cu exceptia celor petrecute in institutia unde am lucrat (si lucrez si in prezent), nu am participat decat ca simplu„spectator”. Nu am luptat pe„baricadele revolutiei”, nu am fost sa apar Radioteleviziunea romana de teroristi si, in pofida unor indemnuri ispititoare si cu foloase numeroase pe atunci...

M-am multumit sa urmaresc desfasurarea progresiva, dar– mai ales– semnificatia evenimentelor si sa le consemnez, ca atare, constient fiind ca sunt unul dintre„martorii”, poate mai atenti decat altii, ai unei istorii in curs a se scrie.


Am ezitat timp de aproape 23 de ani sa dau publicitatii aceste pagini atat pentru ca mi s-a parut, pana acum, ca evenimentele pe care le- am trait si despre care am scris nu pot interesa decat o categorie restransa de cititori (pe sociologi, mai cu seama, sau pe cei care nu si le mai amintesc ori pe aceia care nu le-au trait– la cei tineri ma refer!), cat si pentru faptul ca as putea dezvalui, intr-un mod„impudic”, ganduri, sentimente, resentimente ori perceptii prea personale. Ori eu am oroare de asa ceva, deoarece mi se pare o forma inacceptabila de„exhibitionism” indecent!


Prof. univ. dr. Sorin M. Radulescu este cercetator st. gr. I la Institutul de Sociologie al Academiei Romane si redactor-sef al ,,Revistei Romane de Sociologie”. Este specialist in domenii precum sociologia deviantei si a problemelor sociale, sociologia medicinei, sociologia criminalitatii si a delincventei juvenile, sociologia sexualitatii s.a.

A semnat pana acum, singur sau in colaborare, 37 de carti de specialitate, printre care: Sociologia Deviantei si a Problemelor Sociale (2010), Inocenta si Violenta Erotica: Abuzul Sexual comis asupra Minorilor in Familie (2010), Intre Homo Oeconomicus si Homo Sociologicus. O istorie a sociologiei moderne din perspectiva rationalitatii si irationalitatii actiunii umane (2006), Justitia restaurativa. Tendinte si perspective in lumea contemporana (2006), Sociologia consumului si abuzului de droguri (2006), Abuzul sexual asupra copiilor (2003), Evolutii ale delincventei juvenile in Romania. Cercetare si prevenire sociala (2002), Sociologia sanatatii si a bolii (2002), Tendinte actuale ale crimei si criminalitatii in Romania, Bucuresti (2002), Sociologia violentei (intra)familiale. Victime si agresori in familie, Bucuresti (2001), Sociologia si istoria comportamentului sexual„deviant” (1996), Devianta comportamentala si boala psihica. Sociologie si Psihiatrie (1989) etc.

Pentru cartea Devianta comportamentala si boala psihica. Sociologie si Psihiatrie a primit, in anul 1992, premiul„Simion Barnutiu”, decernat de catre Academia Romana, iar in anul 1994, dat fiind faptul ca premiile Academiei se confera o singura data, unei persoane, coautorul sau, Dan Banciu, a primit premiul„Dimitrie Gusti”, pentru lucrarea, scrisa in colaborare, Coruptia si crima organizata in Romania (1994).Anul aparitiei: 2013
Format: 13X20 cm
Nr. pagini: 352   

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.084 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.