Rezolutiunea si rezilierea contractelor

Rezolutiunea si rezilierea contractelor
-10%
Anul publicării: 2013
Preț: 35,10 lei
39,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Ratiunile de a executa un contract sunt numeroase, fara a se limita la existenta sanctiunilor juridice. Ele pot fi de ordin intrinsec, precum morala, cinstea si onoarea sau nevoia de a nu insela increderea altuia. Contractul poate fi executat pur si simplu pentru ca partea are un interes, materializat in ideea juridica de cauza.

Noul Cod civil acorda o atentie deosebita rezolutiunii contractului, tratand aceasta institutie prin analogie cu rezilierea contractului, subliniind astfel similitudinea de tratament consacrata doctrinar si jurisprudential pana in octombrie 2011.

Astfel cum am incercat a evidentia, noul Cod civil aduce noutati importante in materia rezolutiunii/rezilierii, unele dintre acestea fiind reglementate pentru prima data in legislatia noastra, asa cum este, de pilda, rezolutiunea unilaterala, care reclama o vigilenta sporita din partea literaturii juridice, urmand ca si jurisprudenta sa contribuie decisiv, prin solutiile pe care le va pronunta, la lamurirea aspectelor analizate in aceasta lucrare.Data aparitiei: Aprilie 2013
Format: A5
Pagini: 300

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1352 sec