Rime. Poezii - Michelangelo
31,98 lei
39,00 lei (-18%)

Rime. Poezii - Michelangelo

Rime. Poezii - Michelangelo
-18%
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Poezie
Preț: 31,98 lei
39,00 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

„Michelangelo este una dintre vocile lirice cele mai inventive, mai personale si mai deconcertante ale epocii sale. Martor al crizei Renasterii italiene, pe care, gratie longevitatii, o parcurge in toate episoadele sale politice si culturale, el incarneaza, prin expresia lui frusta, viguroasa si independenta, o mutatie progresiva, dar radicala, care lasa in urma clasicismul ordonat, senin, armonios si paseste in Manierism, mergand pana la corodarea normelor infaptuita de Baroc.
Criza launtrica, pe care el o traieste cu o intensitate sfasietoare si cea care il razbeste din afara fac din el un precursor al poeziei de mai tarziu, marcata de sentimentul mortii, de patosul baroc al suferintei, de instrainarea de o lume care si-a pierdut reperele: o lume care nu mai este unica, ci multipla, o lume aflata intr-un echilibru instabil, o lume ravasita de razboaie civile si religioase, de descoperirea unor noi lumi geografice si cosmice, de Reforma si Contrareforma, de crize religioase, artistice si literare.“ (Adelin Charles FIORATO)

„Poezia lui Michelangelo transmite prin frumusetea proprie o experienta de viata oarecum paradoxala, conceputa filozofic si traita afectiv. In maladia ei de o sculpturalitate aspra explodeaza note tragice, se astern linisti inspaimantate, se intind absente, se disting adormiri cumplite, treziri frematatoare. Toate invie in auz, dupa aproape o jumatate de mileniu, amintirea unei furtuni.“ (C. D. ZELETIN)


An aparitie: 2011
Editie: I / bilingva
Pagini: 430
Format: 13x20 cm
Traducere: C. D. Zeletin
Editie ingrijita de: Smaranda Bratu Elian
Postfata: C. D. Zeletin

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1719 sec