Riscuri si inechitati sociale in Romania (Raportul Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Riscurilor Sociale si Demografice)

Riscuri si inechitati sociale in Romania (Raportul Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Riscurilor Sociale si Demografice)
-18%
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Tratat
Preț: 32,76 lei
39,95 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Volumul constituie o radiografie a sistemului romanesc de protectie sociala, ce resimte in prezent lipsa capacitatii de planificare integrata a politicilor si de implementare, monitorizare si evaluare a strategiilor sectoriale. Autorii propun solutii pentru revigorarea sistemelor de asigurari de pensii, de somaj, de asigurari de sanatate si a celui de beneficii si servicii de asistenta sociala. Sint abordate de asemenea teme precum educatia, migratia, disparitatile regionale si intergenerationale. Autorii pledeaza pentru politici sociale coerente, bazate pe evidente si pe indicatori de incluziune sociala, prin compararea situatiei autohtone actuale cu cea din trecut si din alte tari, prin elaborarea unui Pact Social National si prin constituirea unui Observator Social National.

Cuprins:

- Venituri, inegalitate, saracie
- Riscuri, vulnerabilitati si solutii pe piata muncii
- Sistemul de protectie sociala in Romania
- Servicii sociale
- Grupuri sociale cu risc ridicat de excluziune sociala
- Dezechilibre si procese demografice si teritoriale
- Concluzii si recomandariAUTOR: Marian Preda (coord.)
ANUL APARITIEI: 2009
NUMAR PAGINI: 408
FORMAT: 160x235

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1238 sec