Robert J. Shiller, Finantele si societatea buna

Robert J. Shiller, Finantele si societatea buna
-10%
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Altele
Preț: 67,50 lei
75,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Finantele si societatea buna. Reputatia industriei financiare nici ca ar putea fi mai proasta azi, in dureroasa perioada de dupa criza izbucnita in 2008. In aceasta carte, Shiller argumenteaza convingator ideea ca finantele, departe de a fi un parazit pe spatele societatii, este unul dintre cele mai eficiente instrumente care ne stau la dispozitie pentru a ne rezolva problemele comune si a spori bunastarea generala. Avem nevoie de mai multa inovatie financiara, nu de mai putina, si finantele trebuie sa joace un rol mai extins in a ajuta societatea sa-si atinga telurile.

Provocand publicul si pe liderii societatii sa regandeasca finantele si rolul acestora in societate, Shiller sustine ca finantele ar trebui sa fie definite nu doar in termenii circulatiei banilor si in cei ai managementului riscurilor, ci si ca gestiune responsabila a valorilor materiale de care dispune societatea. El explica succint cum pot si trebuie sa procedeze cei ce urmeaza cariere financiare– de la directorul general si managerul de investitii la bancher, asigurator, avocat si reglementator–, astfel incat sa administreze, sa protejeze si sa sporeasca aceste valori.


Iata un festin imbelsugat de idei si fapte– de la Adam Smith la neurostiinte si modul de functionare al unui cazinou– care-i va convinge pe cititorii inteligenti si care vad in lumea ezoterica a finantelor nu doar un subiect interesant, ci si unul apt sa te incante.

Robert Wade, London School of Economics and Political Science

Multi studenti la MBA sunt fascinati de lumea finantelor, dar se tem sa faca parte din ea, fiindca o percep ca intrata in declin si purtand stigmatul comportamentelor imorale. Aceasta carte le va arata de ce finantele trebuie sa constituie un element vital al solutiei pe care o cauta societatea buna, si nu al problemei sale. Nicio alta carte n-o poate face cu mai multa autoritate sau credibilitate.

Shlomo Maital, profesor emerit, Technion-Israel Institute of Technology

Finantele si societatea buna e un apel provocator la intelegerea si apoi reinventarea finantelor, ca forta capabila sa dea nastere prosperitatii. Shiller recunoaste excesele, inegalitatile si nefericitele stimulente pentru ticalosie din sistemul financiar actual, dar spune ca nu trebuie deloc sa fie asa. O carte importanta pentru cei care-si doresc schimbarea.

Rosabeth Moss Kanter, profesor universitar la Harvard Business School


Nr. de pagini : 536
Anul aparitiei : 2014
Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe Link-ul de mai jos:

Finantele si societatea buna - Robert J. Shiller

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1304 sec