Robert Klenk - Studiul pozitiilor la vioara pozitia I - Caietul 2 (Editie 2015)

Robert Klenk - Studiul pozitiilor la vioara pozitia I - Caietul 2 (Editie 2015)
-5%
Preț: 22,80 lei
24,00 lei (-5%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 96
Categoria: Curs

DESCRIERE

Cu cel de al doilea caiet al Metodei de vioara de Robert Klenck se continua studiul pozitiei I la vioara.

Materialul didactic muzical se extinde, din punct de vedere tonal, cu exercitii tehnice si studii in toate tonalitatile majore si minore. Studiul acestora trebuie sa fie precedat de executia gamei si a arpegiilor de tonica si de septima de dominanta in care sunt scrise exercitiile si studiile, pregatind astfel intonatia lor pe baza tonala. In acest scop am adaugat, la tabloul gamelor majore si minore, arpegiile de tonica si de septima de dominanta aferente.

De asemenea, in editiile anterioare ale Caietului II, exercitiile denumite impropriu„mecanice" (pe care acum le-am numit„tehnice") se terminau cu incercari de pregatire si de executie a dublelor-coarde, incercari dificile pentru faza de dezvoltare a elevului. Socotind ca este mai logic ca toate exercitille privitoare la duble-coarde sa, formeze un capitol special, le-am grupat pe toate in ultimul capitol al caietului. Ordinea in care acestea se vor studia va fi a succesiunii lor normale pe tonalitati, oferind posibilitatea elevului sa le cunoasca si sa si le insuseasca in mod progresiv.

Pentru ca studiul intregului material sa fie minutios si pentru a obtine un randament cat mai bun in realizarea tehnicii si valorificarii continutului muzical, am indicat diverse modele de studiu, trasaturi de arcus, variante ritmice, precum si semne de dinamica corespunzatoare unei frazari muzicale naturale.
Cum materialul cuprins in Caietul II nu epuizeaza tratarea tuturor problemelor cantatului in pozitia I, profesorul Klenck recomanda lucrari de specialitate ce urmeaza a fi studiate paralel cu metoda lui, urmarind astfel o cat mai temeinica insusire a pozitiei I.

Este deci recomandabil ca elevul sa-si consolideze cunostintele si deprinderile cantatului in aceasta pozitie, parcurgand si alte materiale: game, exercitii, studii, piese etc. Numai in felul acesta isi va asigura trecerea la studiul celorlalte pozitii.

Bucuresti, 1965 Prof. Alexandru Theodorescu

Nr. de pagini: 96
Anul aparitiei: 2016

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.073 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.