Roger Howard - Operatiunea Damocles. Razboiul secret al Israelului impotriva savantilor lui Hitler, 1951-1967

Roger Howard - Operatiunea Damocles. Razboiul secret al Israelului impotriva savantilor lui Hitler, 1951-1967
-20%
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Tratat
Preț: 28,00 lei
35,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial nu a adus cu el si renuntarea din partea unor state la ideea de reluare a cursei inarmarilor.

Este si cazul Egiptului, care in perioada 1951–1967 a derulat un amplu si secret program de construire a unor noi rachete militare, mult mai performante decat cele existente la momentul respectiv. Politica statului egiptean si a presedintelui Gamal Abdel Nasser a ingrijorat statul vecin, Israel, precum si Mossadul (Serviciile secrete israeliene).

In atingerea scopului sau, Nasser s-a folosit de experienta oamenilor de stiinta germani care se remarcasera in sustinerea programului de rachete nazist. Pentru a contracara programul de obtinere de arme de distrugere in masa, dotate cu focoase radiologice, chimice sau chiar nucleare, Israelul recurge la o serie de masuri precum intimidarea, amenintarea sau chiar asasinarea specialistilor germani, pentru a-i descuraja sa lucreze pentru Nasser.

La o jumatate de secol de la aceste evenimente, cartea de fata spune povestea esecului amplei Operatiuni Damocles, a relatiilor tensionate dintre Israel si Egipt, si infatiseaza pozitia marilor puteri ale lumii vizavi de aceasta problema.

Nr. de pagini: 352
Anul aparitiei: 2015

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1821 sec