Salon de frumusete. Lectii pentru un iepure mort

Salon de frumusete. Lectii pentru un iepure mort
-5%
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Romane
Preț: 26,50 lei
27,89 lei (-4,98%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Salon de frumusete. Lectii pentru un iepure mort. Prezentare - Salon de frumusete. Lectii pentru un iepure mort. Salon de frumusete, nominalizatîn 2000 la premiul Médicis pentru cel mai bun roman strain aparutîn Franta, este povestea unei maladii ciudate si necrutatoare. Respinsi de familie si prieteni, bolnavii sunt lasati sa moaraîn mizerie si singuratate. Singurul careîi ajuta este un stilist travestit ceîsi transforma salonul deînfrumusetareîntr-un spital cu reguli stricte, un loc unde sunt primiti cei care sunt pe moarte. Altadata un loc sic,împodobit cu acvarii cu pesti exotici, salonul devine acum un spatiu al mortii iminente si al izolarii. Pestii mor, acvariile devin simple recipiente... Ultimii supravietuitori, câtiva gupi, sunt singurii martori ai degradarii continue. Salon de frumusete este o parabola trista despre viata si moarte, bunatate si sfintenie.


Lectii pentru un iepure mort este un roman ametitor, format din 243 de fragmente, piesele unui imens puzzle narativ imposibil de reconstituit. Firele narative seîncurca, seîntretaie, ascund si dezvaluieîn acelasi timp. Fiecare personaj, printre care autorulînsusi, un scriitor fictiv, un poet orb, o posibila iubita a lui Bruce Lee, vine cu propria povesteîn spatele careia sunt disimulate alte si alte povesti, generate parca de o masinarie inepuizabila ce se hraneste cu forta literaturiiînsesi.

 

Mario Bellatin, scriitor mexican nascutîn 1960, a studiat Teologia si Stiintele Comunicariiîn Peru, iarîn 1987 a obtinut o bursaîn Cuba la Escuela Internacional de Cine Latinoamericano de San Antonio de los Banos.Întorsîn Mexic,înfiinteaza Escuela Dinámica de Escritores, o scoala care le propune scriitorilor o metoda alternativa de a se pregati pentru activitatea literara. Metoda lui Bellatin pune accentul pe relatia dintre diferitele forme de arta, semnalând originea lor comuna. Pentru el, orice opera de arta trebuie sa posede o retorica proprie, care sa-i permita sa devina autonomaîn raport cu autorul sau.

174 pagini

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.6976 sec