Salvarea de ostrogoti. Prigoniti-l pe Boetiu (Vintila Horia)

Salvarea de ostrogoti. Prigoniti-l pe Boetiu (Vintila Horia)
-15%
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 208
Categoria: Proza diversa
Preț: 24,65 lei
29,00 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Salvarea de ostrogoti.
 
Traducere de Ileana Cantuniari

Cu o scrisoare a lui Vintila Horia catre Mihai Cantuniari in loc de prefata

Editura Vremea a inceput seria de autor Vintila Horia cu Memoriile unui fost sagetator, jurnal inedit, publicat in 2015, cu sprijinul lui Cristian Badilita, cunoscut eseist, patrolog, traducator, pentru a marca implinirea a 100 de ani de la nasterea scriitorului.

Superba scriere literara si pretios document istoric, Memoriile au fost urmate de antologia de eseuri In cautarea omului total. Mostenirea literara si spirituala a lui Vintila Horia. Actele colocviului„Vintila Horia, o suta de ani de la nastere”. Substantialele contributii la cunoasterea operei lui Vintila Horia au fost aduse de numeroase personalitati ale culturii romanesti, cu ocazia colocviului organizat la Biblioteca Aman din Craiova, prin grija directorului Lucian Dindirica.

A treia carte din serie a fost Cavalerul resemnarii, cel de al doilea roman din Trilogia exilului, dupa Dumnezeu s-a nascut in exil.

Romanul publicat acum, Salvarea de ostrogoti. Prigoniti-l pe Boetiu, incheie aceasta trilogie.

Desi editia romanului Marta o la segunda guerra a aparut cu un text pe coperta a IV-a care sustine ca acel volum este al treilea din Trilogia exilului, scrisoarea lui Vintila Horia catre Mihai Cantuniari reprodusa in volumul publicat acum stabileste exact care sunt textele ce alcatuiesc trilogia.

Vintila Horia este singurul scriitor roman care a obtinut premiul Goncourt, unul dintre cele mai prestigioase premii literare din lume, atribuit pentru romanul sau scris in franceza Dumnezeu s-a nascut in exil.

Prea putin cunoscut in propria sa tara, in spatiul culturii universale scriitorul este recunoscut ca un creator important al secolului XX.

Nr. de pagini: 208
Anul aparitiei: 2016

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.132 sec