Sange satanic

Sange satanic
-15%
Anul publicării: 2012
Categoria: Proza diversa
Preț: 28,05 lei
33,00 lei (-15%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Ascult black metal, sunt ateu, lumea ma crede satanist, sunt bisexual, mizantrop, uneori doar misogin, scriu o carte, beau in fiecare zi si ma droghez in fiecare saptamana– asa se autocaracterizeaza M., personajul principal din romanul Sange satanic.

Personajul principal al romanului traieste o dubla poveste de dragoste: Am un iubit, B, si o iubita, R. In acest threesome este atrasa pe parcurs si D., o adolescenta de 14 ani, sora lui R. Totul se desfasoara pe un fundal haotic, pe care se profileaza moartea, sinuciderea, fara a sti in unele momente unde se termina realitatea si unde incepe nebunia.

Mizantropie, droguri, moarte, wild parties, ura, cimitire, incest, alcool, popi, boala, metal, rockoteca, sex cu parintii, depresie, umor negru, sado-masochism, izolare, crima, animale ciudate care iti apar in somn… Ce gust si ce culoare au experientele unui nihilist din 2010? Daca ar fi trait in lumea cu care se joaca M., ar fi purtat Stavroghin bratari cu tepi si cruci intoarse? Ar fi dormit Holden Caulfield, beat, pe bancile celei mai true bodegi? Ar fi ucis Maldoror corporatistii si vedetele Tv, dupa care s-ar fi bagat la headbanging pe Cannibal Corpse?

Daca nu va este teama de introspectii demonice in nopti gri la capatul carora fiinta ar putea pierde toata familiaritatea ce o defineste, pasiti cu incredere in lumea intunecata din Sange satanic. Veti avea noroc si veti gasi calea de intoarcere, sau…?“Sange satanic e o carte exceptional scrisa, care nu seamana cu nimic! Cristina Nemerovschi iese din cliseele scrisului si creeaza o viziune epica atat de convingatoare, incat, citind-o, te simti imediat contaminat de aventura adolescentei razvratite.” (Doina Rusti)

“Exista trei modalitati de a recomanda romanul autoarei Cristina Nemerovschi: este o re-traire a adolescentei, o descriere a infernului si primul roman cu metalisti din literatura romana.

…Daca vreti un roman antisocial, cu faze hardcore filosofice dar si cu umor negru dadaist, cu scene de sex si de macel, daca vreti primul roman metal din Romania, confesiunile unui„satanist” bisexual si misogin, ati ajuns in locul potrivit!” (Stefan Bolea)

“M. este deja construit, M. este experimentat, este un ready-made. M. ne intinde o capcana. Performanta la care ajunge personajul este ca reuseste sa-si traiasca propria proiectie asupra realitatii fara a se indoi vreo clipa de inautenticitatea ei. Sa fii tu, sa te eliberezi de cliseele impuse, de prejudecati.” (Luiza Mitu)

“Adevaratul“Trainspottin’” aici e de cautat. Daca Dostoievski s-ar fi intalnit cu Irvine Welsh ar fi putut pune de-o coproductie, iar un tanar Tarantino s-ar fi apucat s-o demoleze prin ecranizare!” (Dan-Silviu Boerescu)

“Este o carte foarte actuala, o carte vie. Totul se petrece atat de vibrant si atat de incitant incat ai sentimentul ca paginile iti fug pe retina, iti danseaza intr-un ritm ametitor.” (Gelu Vlasin)

“Este, cel mai probabil, una dintre cele mai pline de vicii si tulburatoare carti scrise de un autor roman. M. nu este doar un metalist oarecare, ci este partea intunecata a mintii fiecaruia dintre noi.

Romanul este un Requiem For A Dream in versiune metal, mai intunecat si mai dur.” (Metal Believe)


Anul aparitiei: 2001
Numar de pagini: 376

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1550 sec