Sarbatori fericite. Predici la praznice si sarbatori (Teofil Paraian)

Sarbatori fericite. Predici la praznice si sarbatori (Teofil Paraian)
-10%
Editura:
Anul publicării: 2005
Categoria: Religie
Preț: 18,00 lei
20,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

 Sfantul Ioan Gura de Aur spune ca adevarata sarbatoare este constiinta curata. Cel ce are constiinta curata pururi sarbatoreste. Pentru acela, sarbatorile nu sunt numai la zilele hotarate de Sfanta Biserica, ci sufletul cel curat este totdeauna in sarbatoare si sarbatoarea lui este o sarbatoare vesnica si o inainte inchipuire a sarbatorii celei de sfarsit din veacul ce va sa vie. 
Sa nu asteptam sa sarbatorim doar atunci cand vine sarbatoarea, ci sa fim pregatiti ca sa putem sa sarbatorim asa cum trebuie. Ca sa-L putem intampina pe Domnul Hristos cu vrednicia magilor, care, vazand steaua, au mers dupa stea si L-au cautat pana L-au gasit, si L-au intampinat cu daruri– cu aur, cu tamaie si cu smirna– daruri vrednice de un fiu de imparat, de un om ales, si noi trebuie sa traim in asa fel incat sa avem aurul credintei, tamaia rugaciunii, smirna de buna mireasma a nadejdii, sa avem in sufletul nostru aceste virtuti pentru a fi vrednici de Acela care”pentru noi si pentru a noastra mantuire S-a pogorat din cer si S-a intrupat de la Duhul Sfant si din Fecioara Maria si S-a facut om”. 
Fiecare dintre noi poate deveni un cer nou, poate deveni un locas al lui Dumnezeu, poate deveni lumina din lumina lui Dumnezeu. De fapt, este ceea ce ne dorim cu totii cand zicem„Sarbatori fericite!”. Prin aceasta urare noi ne exprimam dorinta ca totul sa fie in randuiala, sa avem cele de trebuinta, sa fim sanatosi, sa ne putem bucura de ceea ce avem si de cat stim noi despre Dumnezeu. Insa,„Sarbatori Fericite!” inseamna si sarbatori in care ne simtim mai aproape de Dumnezeu, in care ne facem mai buni, mai curati, mai intelepti si mai primitori pentru darul lui Dumnezeu. Este ceea ce va doresc din toata inima si imi doresc si mie. Sa dorim tuturor„Sarbatori fericite!”, spor in viata si in credinta.
Harul Domnului nostru Iisus Hristos, si dragostea lui Dumnezeu Tatal, si impartasirea Sfantului Duh, sa fie cu noi cu toti! Binecuvantarea Domnului peste noi toti, acum si pururi si-n vecii vecilor. Amin.

Arhim. Teofil Paraian

Nr. de pagini: 256
Anul aparitiei : 2005

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1109 sec