Scaune de plus
28,01 lei
32,95 lei (-14,99%)

Scaune de plus

Scaune de plus
-15%
Anul publicării: 2010
Categoria: Proza diversa
Preț: 28,01 lei
32,95 lei (-14,99%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Cistigatorul Concursului de Debut al Editurii Cartea Romaneasca, editia 2009
 
In Scaune de plus Dan Petru Cristea construieste o utopie negativa foarte ingenioasa si, intr-un fel, actuala. Armatura narativ-speculativa sustine aici o reflectie asupra mecanismelor represive - dublate de inevitabile riposte subversive - ale unei societati guvernate totalitar. Cititorul e provocat sa-si imagineze o Romanie care, chiar daca a depasit pragul fatidicului an 2000 si chiar daca a intrat, ca tot restul lumii, in era Internetului, ramane captiva intr-un sistem politic (cvasi)comunist: Revolutia a esuat, dictatorul e in viata (sau poate supravietuieste spectral doar...), mijloacele orwelliene de supraveghere sau de control al informatiei s-au perfectionat. E ,,numai” o fictiune, fireste; o fictiune neagra, sideranta, cu potential destabilizator, o inteligenta ,,nebunie” conspirativista.
Romanul Scaune de plus nu este doar o distopie, el constituie si exorcizarea necesara a tuturor traumelor trecutului printr-o teribila poveste despre supravietuire.
 
„Nu mi-a placut niciodata cum a sfarsit dictatorul. Graba aceea de a-l face sa dispara ne-a facut mai mult rau decat bine. Nu ma interesa ca el sa dea seama si m-ar fi miscat prea putin sa stiu daca ar fi fost atins intelegand raul pe care l-a facut, dar meritam un dialog cu el. N-am avut de gand sa-l fac sa-si recunoasca greseala, pentru ca atunci l-as fi transformat in altcineva.
Iar daca dictatura trece ca un gand urat, noi ceilalti ramanem. Am fost atinsi de ea in insasi fiinta noastra. Dar asa, betejiti cum ajunseseram, ne-am oblojit ranile si am pornit mai departe. In orice conditii, chiar si atunci cand raul ar fi fost mai mare inca decat a fost, viata trebuie sa mearga inainte. Iar daca iesirea din tiranie are capcanele ei, un avertisment ne poate salva." (Dan Petru Cristea)NUMAR PAGINI:    376
FORMAT:    130x200
ANUL APARITIEI:     2010

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1280 sec