Sclavii fericiti. Lumea vazuta din Silicon Valley - Editie completa

Sclavii fericiti. Lumea vazuta din Silicon Valley - Editie completa
Preț: 42,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2005
Categoria: Tratat

DESCRIERE

Încîntat de sine însuşişi de lumea sa aseptică, omul postmodern rămîne sclavul unei mentalităţi a confortului. Căutarea cu orice preţ a “vieţii confortabile” s-a transformat într-un ideal personalşi colectiv de necontestat; confortul este noua religie, promovată de tehnologism, globalismşi consumismul de masă. Lipsit de confort, de misticaşi imaginarul social pe care acesta le presupune, omul postmodern ar fi cuprins de o teribilă panică; faţă în faţă cu realitateaşi cu propria sa conştiinţă, s-ar simţi golşi neputincios. Sursă de satisfacţii imediate, confortul îi risipeşte însă temerile,îl apără de confruntări dezagreabile.Îl transformăîntr-un sclav fericit.

Ovidiu Hurduzeu, autorul acestei cărţi, a plecat dinţarăîn 1989, a ajuns la Roma unde, spus peşleau, nu prea i-a fost uşor, dar a rezistat fiindcă voia să fie cinstit faţă de sineînsuşi. Stia ce-iîn România, nu voia săîmbătrâneascăîntr-un sistem ce favoriza duplicitatea, impostura, laşitatea. Curajul nu l-a părăsit nici după ce a ajunsîn America, acolo unde tot românul visează să seîmbogăţească. El nu s-aîmbogăţit,în schimb i-a mai căzut de pe ochi un alt rand de solzi. Rupsese solzii cusuţi de doctrina comunistă, acum s-a operat din nou. Cartea Sclavii fericiţi este rodul acestei dezlipiri. O operaţie dureroasă, dar reuşită. Autorul ne cucereşte prin splendida sa dezinhibare. El gândeşte cu mintea lui, vorbeşte cu gura lui, scrie cu mâna lui. Detestă protezele orcât deşlefuite ar fi. Titlul i-a fost inspirit de Huxley, marele scriitorşi intelectual britanic, careîn anii’30 aînţeles că manipularea fiinţei umane nu se face doar prin instrumentul fricii, cişi prin acela al confortului. Paranteza comunistă s-aîncheiat, urmeazăînsă un capitol vastîn care oameniiîşi vorînchipui că sânt liberi fără să fie. Ovidiu Hurduzeu ne demonstrează că nu există libertate acolo unde omulşi-a uitat divina tensiune lăuntrică. O carte lucidă,împotriva manipulării.(Dan Stanca)

Nr. de pagini: 304
Anul aparitiei: 2005

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.092 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.