Scrieri istorice

Scrieri istorice
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 224
Format: 13 x 20
Categoria: Tratat
Preț: 21,80 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Scrieri istorice - HASEFER, Philon din Alexandria.

Philon din Alexandria (cca 20 î.e.n. - cca 50 e.n.) a fost nu doar un istoric important al vremii sale, dar şi o personalitate marcantă a comunităţii evreilor din Alexandria Egiptului. A lăsat o operă de valoare istorică, filosofică şi literară, excepţională pentru vremea lui şi pentru universalitate.
Cum scriam cu un prilej anterior dat de apariţia traducerii româneşti la "Viaţa lui Moise" a aceluiaşi autor antic , Philon a trăit şi a scris pe când se petreceau evenimente capitale pentru istorie şi pentru lume. Se întâmplau atunci, concomitant, apariţia tulburătoare şi începerea răspândirii creştinismului şi, tot atunci, favorizând prin structură şi involuntary acest proces, creşterea Imperiului Roman lăsat de către Octavian Augustus...
Avem, cu această selecţie de mare valoare din opera fundamentală a lui Philon din Alexandria, o imagine mai clară a propriei personalităţi remarcabile, pe fundalul foarte bine conturat al vieţii iudeilor în mozaicul de neamuri şi credinţe din Imperiul Roman. (Alexandru Barnea)

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.2389 sec