Scrieri. Volumul 8 - Istoria critica a Romanilor. B. P. Hasdeu - Text ingrijit si studiu introductiv de Grigore Brancus

Preț: 90,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 580
Categoria: Proza diversa

DESCRIERE

Cartea autorului Bogdan Petriceicu Hasdeu „Scrieri. Volumul 8 - Istoria critica a Romanilor. B. P. Hasdeu - Text ingrijit si studiu introductiv de Grigore Brancus" de la editura STIINTA (R)

Volumul cuprinde monumentala lucrare de istorie in care marele invatat, examinand faptele de limba, a urmarit sa asigure cu ajutorul lor un suport puternic documentelor istorice si sa impuna astfel in stiinta istoriei adevarul de necontestat al unitatii romanesti din toate timpurile, sustinand teza substratului dacic ca o coordonata fundamentala a natiunii romane si aparand ideea continuitatii romanilor in Dacia.

Lucrarea este o opera de mare originalitate, in care eruditia omului de stiinta se intalneste cu talentul scriitorului. Studiul introductiv, care insoteste editia, analizeaza atat problemele de istoria limbii romane abordate in lucrare, cat si limba si stilul acesteia, veritabil document lingvistic si stilistic al tendintelor innoitoare ale limbii literare a epocii.


Nr. de pagini: 580
Anul aparitiei: 2008

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0536 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.