Scurta si minunata viata a lui Oscar Wao

Scurta si minunata viata a lui Oscar Wao
-18%
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2008
Categoria: Proza Diversa
Preț: 24,56 lei
29,95 lei (-18%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Scurta si minunata viata a lui Oscar Wao „Stilul lui Diaz este obraznic, obsedant, seducator... in peisajul imaginat de el, sintem cu totii victime ale unei istorii si ale unui prezent care nu numai ca singereaza laolalta, dar fierb inabusit la focul haosului. O poveste adesea hilara, dar care iti rupe inima.” (Esquire)

Premiul Pulitzer 2008!
National Book Critics Circle Award 2007!
 
Traducere din limba engleza de Daniela Rogobete
 
O poveste hilara si induiosatoare, dar, in acelasi timp, o experienta lingvistica unica, pentru ca in proza extraordinar de bogata a lui Diaz se confrunta nu doar doua lumi, ci si doua limbaje, doua feluri de a vedea si a descrie lumea, intr‑un aliaj ametitor de engleza si spaniola, de rigoare stiintifica si culoare vernaculara.
Oscar Wao, protagonistul cartii, este un dominican supraponderal, tocilar de ghetou si impatimit de jocurile video si romanele SF. In casa lui din New Jersey, unde locuieste cu mama de moda veche si cu sora rebela, Oscar viseaza ca va deveni un J. R. R. Tolkien postcolonial si, mai ales, ca va descoperi dragostea. Dar asta s‑ar putea sa nu se intimple niciodata, din cauza blestemului fuku, care urmareste familia lui Oscar de generatii intregi, condamnindu‑i pe membrii acesteia la inchisoare, tortura, accidente tragice sau iubiri nefericite. Si daca nu fuku este cel vinovat de atitea rele, atunci probabil e vorba detentaculele dictatoriale ale lui Trujillo, impinzind infernal si absurd o lume intreaga, chiar si dincolo de mormint. Iar Oscar, inca asteptind primul sarut, este doar cea mai recenta victima a... vietii. Viata despre care Diaz scrie cu o tandrete si o energie uluitoare, ilustrind, prin aceasta experienta dominicano‑americana, capacitatea nesecata, profund umana, de a persevera in fata chinului si durerii.

Nr. pagini: 336
Format: 130x200

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1259 sec