Se lumineaza de ziua

Se lumineaza de ziua
-10%
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Carti diverse
Preț: 24,30 lei
27,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil - stoc epuizat

DESCRIERE

Se lumineaza de ziua. Mostenirea totalitarismului in Europa 1953 - 2005

La saizeci de ani dupa infrangerea nazismului german si a fascismului italian, la o jumatate de secol dupa moartea lui Stalin, gandirea si practicile totalitare continua sa bantuie oare Europa.

De ce societatile noastre ridica atatea obstacole in calea unui proces de istorie si de memorie a totalitarismelor europene?

De ce gandirea totalitara, intemeiata in majoritate pe ideologia revolutionara si pe utopie, continua sa se bucure de o primire favorabila in societatile noastre democratice?

Atentat al unui tanar extremist de dreapta contra presedintelui Republicii franceze, zvastici in cimitirele evreiesti, saluturi fasciste pe stadioanele de fotbal, pasiunea rasista si ultranationalista, fascinatia pentru violenta, reminiscentele miscarilor si regimurilor totalitare de extrema dreapta, toate par sa fi inrobit o fractiune a tineretului european.

Tricouri cu efigia lui Che Guevara, a lui Lenin si chiar a KGB, defilari ale rusilor in cinstea lui Stalin, cresterea procentului de voturi trotkiste la alegerile prezidentiale franceze, mobilizare spectaculoasa a„noilor radicalitati” contra proiectului de Constitutie europeana: ideile care constituie forta miscarii comuniste de-a lungul intregului secol XX par sa cunoasca o noua tinerete.

Tuturor acestor intrebari isi consacra reflectiile o echipa de douazeci si unu de istorici, sociologi si politologi veniti din toata Europa.

Numar pagini: 358
Anul aparitiei: 2010

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1252 sec