Sebastian si lumea lui (Colectea, Revizitari)

Sebastian si lumea lui (Colectea, Revizitari)
-10%
Anul publicării: 2014
Categoria: Proza diversa
Preț: 19,80 lei
22,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

O intrebare pe care ne-o punem in chip firesc este aceea despre locul lui Mihail Sebastian in critica romaneasca. In concluzii, Dana Pirvan-Jenaru nu i-l fixeaza, ci se multumeste sa afirme ca el reprezinta o voce critica originala, ceea ce autoarea si dovedise cu prisosinta pe parcursul intregii lucrari. Cartea impune o personalitate certa, deja intrevazuta in publicistica ei de pana acum...

Livius Ciocarlie

Sebastian si lumea lui isi propune sa contribuie la cercetarea operei lui Mihail Sebastian prin explorarea bogatei sale activitati de critic literar, numai partial cunoscuta pana azi, si prin relationarea acesteia cu alte aspecte ale operei si biografiei sale, de la pasiunea pentru Proust si romanul modern despre care scrie pagini revelatorii, pana la cultul prieteniei si felul in care acesta ii coloreaza judecatile critice si se reflecta in literatura sa memorialistica. Pe scurt, autoarea considera ca nici jurnalul lui Sebastian, nici figura mai complexa si mai interesanta care i se contureaza in ultimele decenii, nu pot fi discutate fara o explorare integrala si atenta a operei sale care ii oglindeste cel mai fidel si mai nuantat ideile, sentimentele si evolutia, adica a criticii sale.

Mircea Anghelescu

Aceasta marca a interbelicului romanesc reprezinta cadoul neasteptat si pretios pe care o carte ca aceea a Danei Pirvan-Jenaru il face cititorului de astazi. Investigatia sa documentara, ireprosabila, se transforma intr-o viziune ce depaseste documentul pentru a se inscrie in orizontul adevarurilor generale.

Mihai Zamfir

Nr. de pagini: 328
Anul aparitiei: 2014

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Proza diversa

Created in 0.1059 sec